Pretraži

Twitter proširuje svoj eksperimentalni sistem moderiranja zajednice

Hi-Tech
0
Photo: Pixabay.com

Twiter ima sopstvenu politiku koja se bavi dezinformacijama na svojoj platformi i počeo je da označava lažne tvitove i manipulisane video snimke u poslednjih nekoliko godina. U razgovoru sa novinarima, Twitter-ov potpredsednik proizvoda Keith Coleman  rekao je da Birdwatchprevazilazi navedene politike sadržaja kompanije kako bi se bavio „sivim“ zonama u sopstvenim pravilima.

„Ne mislimo da postoji jedno rešenje koje odgovara svim dezinformacijama“, rekao je  Coleman novinarima  „Dakle, Birdwatch je dodatak mnogim drugim stvarima koje radimo, bilo da je to dodavanje oznaka ili sprovođenje naših pravila.
 Jednom kada se beleška Birdwatch-a prikači uz twit, za 15 do 35 odsto manja je verovatnoća da će korisnici stupiti u interakciju sa njom u poređenju sa korisnicima kojima se beleška ne prikaže, naveo je Twitter . Ipak, program je u ranoj fazi i nejasno je kada ili da li će biti predstavljen svim američkim korisnicima.

Ima preko 15.000 saradnika, Twitter proširuje Birdwatch

Od lansiranja Birdwatch-a u januaru 2021., Twitter je dodao nove funkcije kako bi podstakao promišljeno korišćenje programa. Članovi programa sada dobijaju obaveštenja koja im govore koliko je ljudi videlo njihove beleške i imaju pristup novoj kartici sa objavama koje će možda trebati blagovremeno pregledati. U pokušaju da obeshrabri uznemiravanje članova, Twitter je takođe dozvolio članovima Birdwatch-a da objavljuju svoje beleške pod pseudonimima umesto pod imenom svojih naloga. Ako se beleške člana smatraju beskorisnim više puta nego ne, njihova mogućnost da provere činjenice na tvitovima može biti privremeno suspendovana.

Trenutno, Twitterov program Birdwatch ima oko 15.000 različitih saradnika, saopštila je kompanija. Ipak, nejasno je kako se proveravaju ovi saradnici, a Twitter se nedavno našao na udaru kritike jer je prihvatio „otvorenog“ teoretičara zavere KAnon u program Birdwatch, kako je ranije ove nedelje objavio The Washington Post.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech