Pretraži

Twitter je uklonio 1.500 trol naloga

Hi-Tech
0
Photo: Pixabay.com

Takođe, Roth je rekao da Twitter radi na zaustavljanju te organizovane akcije koja je dovela do porasta govora mržnje na Twitter-u. Sada je kompanija povećala napore u brisanju takvih naloga i ukolonila preko 1.500 naloga uključenih u trolovanje.Roth je objasnio da tih 1.500 naloga ne predstavlja 1.500 ljudi. „Mnogi od njih predstavljaju botove“. Takođe, Roth je naveo da je primarnu meru uspeha Twitter-a za moderiranje sadržaja predstavljaju utisci. Kompanija je uspela da smanji utiske na sadržaj mržnje.

Takođe, Roth je govorio o tome kako Twitter menja način na koji sprovodi svoju politiku u vezi sa štetnim tvitovima. Kompanija menja način na koji sprovodi smernice, ali ne i same smernice, kako bi rešila nedostatke. „Nekada posmatrači nemaju uvek pun oblik.

Zatim, koristimo druge elemente za izveštaje kako bismo pronašli prekršaj. Zbog toga, izveštaji trećih strana o mržnji na platformi često ne predstavljaju kršenje, čak i ako krše politiku.

Zatim, Roth je naveo da će otkriti više o tome kako Twitter menja način na koji sprovodi svoja pravila. Međutim, novi Bloomberg-ov izveštaj dovodi u pitanje kako osoblje Twitter-a trenutno sprovodi politiku kompanije. Prema izveštajima, Twitter je većini zaposlenih zamrznuo pristup internim alatima koji se koriste za moderiranje sadržaja.

Photo: Pixabay.com

Photo: Pixabay.com

 

Očigledno, većina članova Twitter-ove organizacije za bezbednost izgubila je mogućnost da kažnjava naloge koji krše pravila u vezi sa  mržnjom i dezinformacijama. Ovaj događaj je razumljivo izazvao zabrinutost među zaposlenima. Takođe, dovodi u pitanje kako će Twiter moći da drži širenje dezinformacija pod kontrolom. Pogotovo pošto se približavaju izbori u Americi 8. novembra.

Prema izveštajima Bloomberg-a, ograničenje koje je postavljeno zaposlenima za pristup alatima za moderiranje deo su šireg plana za zamrzavanje softverskog koda Twitter-a. To će sprečiti zaposlene da unose promene dok se menja vlasništvo kompanije.

Takođe, Musk je zatražio da Twitter preispita svoju politiku, uključujući pravilo u vezi sa dezinformacijama koje kažnjava postove koji sadrže dezinformacije o politici i korona virusu.

Još jedno pravilo koje je Musk navodno zatražio je odeljak u Twitter-ovoj politici ponašanja mržnje koji kažnjava postove koji sadrže „ciljano pogrešno rodno označavanje transrodnih osoba“.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech