Pretraži

Tiktok dodaje funkciju dvostruke kamere!

Hi-Tech
0
Photo: Pixabay.com

„Proširujemo naš paket alata za kreiranje dok nastavljamo da negujemo autentične i spontane veze na TikTok-u“, navodi kompanija u objavi. Drugim rečima: izgleda da zaista volite da slučajno objavite tajne kompanije dok radite od kuće u toj drugoj aplikaciji. Šta ako ste to uradili i na TikTok-u?
 Na slikama koje deli TikTok, nova funkcija ima svoju namensku karticu odmah pored dugmeta za početak na dnu aplikacije. Baš kao i BeReal, korisnici moraju da objave svoj trenutni snimak da bi videli šta su prijatelji podelili, a postoji i vremenski okvir u kome je vaša objava „na vreme“. Ali za razliku od BeReala, TikTok dodaje mogućnost objavljivanja video zapisa od 10 sekundi pored fotografija.

Kompanija kaže da eksperimentiše sa ovom funkcijom u narednim nedeljama. U SAD, TikTok New će biti dostupan u glavnoj aplikaciji. U drugim regionima sveta, TikTok New može postati zasebna aplikacija.

Druge platforme rade na sopstvenim verzijama BeReala — koji je i sam optužen da kopira drugu kratkotrajnu aplikaciju. Istražitelji aplikacija otkrili su IG Candid, verziju Instagrama za koju je kompanija rekla da je interni prototip koji nije bio testiran spolja. Funkcija dvostruke kamere Snapchata – koja snima više snimaka, ali ne šalje obaveštenja o vremenu – najavljena je još u aprilu i konačno je predstavljena krajem avgusta.

TikTok pokušava da iskoristi BeReal-ovu popularnost ne bi trebalo da bude šokantno – ciklus tehnoloških platformi koje se međusobno otkidaju ili dodaju slične funkcije nikada ne prestaje. Najiznenađujući deo TikTok-a koji je ovo dodao je, možda, to što je uspeo da pobedi Instagram.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech