Pretraži

TikTok bi mogao biti kažnjen iznosom od 29 miliona dolara

Hi-Tech
0
Screenshot: Youtube/ ABC News

TikTok, popularna aplikacija za deljenje videa, može da se suoči sa kaznom od 27 miliona funti ili oko 29 miliona dolara, jer nije zaštitila privatnost dece u Velikoj Britaniji.U prvom velikom slučaju prema novim britanskim pravilima o zaštiti maloletnika na mreži, britanski regulatori su u ponedeljak poslali upozorenje TikToku u kojem se navodi da je kompanija obradila informacije o mladima bez odgovarajuće dozvole njihovih roditelja, obradđivala osetljive detalje bez zakonskih osnova, nedovoljno pojašnjeni uslovi uporebe.

Iako su rezultati privremeni, pravni dokument koji je britanska agencija poslala TikToku predstavlja zvanično obaveštenje da regulatori nameravaju da izreknu novčanu kaznu. Ovo nije prvi put da se aplikacija za deljenje videa suočava sa optužbama a da nije zaštitila privatnost mlađih korisnika.

Operateri platforme sada poznate kao TikTok, pristale su da plate kaznu od 5,7 miliona dolara kako bi namirili savezne optužbe da je prekršila savezni zakon o privatnosti dece na mreži u Sjedinjenim Američkim Državama.

Saopštenje iz Velike Britanije dolazi dok američka vlada radi na rešavanju problema nacionalne bezbednosti i TikToka.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech