Pretraži

TESLA CYBERTRUCK: Novo električno vozilo moglo bi se naći u redovima američke vojske (VIDEO)

Hi-Tech
0
Screenshot: YouTube/TopSpeed

Kompanija Tesla, u vlasništvu američkog milijardera, Ilona Maska, napravila je električno vozilo pod nazivom "Tesla Cybertruck" koji bi mogao da se nađe u upotrebi u američkoj vojsci. Ovo je još jedan u nizu izuma ove kompanije.

——————– Sponsored ——————–


Kompanija Tesla već sarađuje sa vazduhoplovnim snagama Sjedinjenih Američkih Država, te je Mask odlučio da u ponudu pokuša da uključi i teretno vozilo koje bi bilo potpuno električno, i koje spada u vozila za prevoz tereta, budući da najveći deo zauzima upravo prostor za pakovanje robe. 

Opis vozila najbliži je nečemu što možemo videti u nekom naučnofantastičnom filmu, a namena mu je pre svega za civilnu upotrebu.

https://youtube.com/watch?v=D9T3Rz9DJJQ


Što se kapaciteta i mogućnosti vozila tiče, moglo je da se čuje da će po jednom punjenju biti u stanju da prevaljuje razdaljinu između 700 i 800 kilometara, a očekuje se da cena bude nešto ispod 50 hiljada dolara. 

Tesla Cybertruck bi, kako je najavljeno, trebalo da se pojavi do kraja novembra, a eksperti ističu da se očekuje da vojska uskoro pređe na električna vozila, te bi im ona sa najvećim rasponom kretanja po jednom punjenju najviše i odgovarala.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech