Pretraži

STIŽE KAZNA: Apple priznao da su namerno usporavali telefone! Evo koliko će morati da plate

Hi-Tech
0
Photo: pixabay.com

Kompanija Apple mora da plati kaznu od 25 miliona evra jer je tajno usporavala starije verzije iPhone-a. Kaznu je nametnula francuska konkurencija i čuvar potrošača koji je otkrio da kupci nisu bili obavešteni o ovim merama kompanije.

——————– Sponsored ——————–

Čuvar je naveo da korisnici nisu upozoreni da ažuriranje iOS sistema (10.2.1 i 11.2) može usporiti njihove uređaje. Apple koji je 2017. godine, priznao da zaista usporava starije verzije iPhone uređaja, izdao je saopšenje da je taj problem rešen regulativom.

Pored kazne koja je donesena zbog "obmanjujuće komercijalne prakse kojom se zavaravaju potrošači" kompanija Apple će na svojoj stranici morati da postavi saopštenje o ovom problemu na francuskom jeziku u trajanju od mesec dana, prenosi Independent.Prošle godine, Apple je obećao da će biti iskreniji s potrošačima o tome koliko i kada će usporavati starije verzije svojih uređaja. Iz kompanije tvrde da ovaj potez zapravo treba da produžitživot uređajima, a ne da navodi potrošače da kupe noviji model.

Ovaj problem se pojavi svaki put kad Apple izbaci noviju verziju svog iOS operativnog sistema. Kompanija se izvinila 2017. godine i ubacila dodatak koji omogućava korisnicima da isključe alat za upravljanje performansima.

  • Svi naši postupci se uvek u službi korisnika, ne mogu to dovoljno da naglasim. Možda smo trebali da budemo jasniji, ali naši postupci su uvek dobronamerni – izjavio je Tim Kuk, izvršni direktor Apple-a, piše Index.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech