Pretraži

Starbucks ulazi u metaverzum

Hi-Tech
0
Photo: Pixabay/sahinsezerdincer

Gigant kafe sa sedištem u Sijetlu u septembru je najavio otvaranje Starbucks Odyssey, veb iskustvo koje će biti lansirano krajem 2022. godine.U Odyssey članovi Starbucks Revards mogu da kupuju i trguju kolekcionarski ograničenim izdanjem NFT kako bi otključali nove pogodnosti za nagrade a kroz interaktivnosti mogu da zarade NFT digitalne značke poznate kao „putne marke“.

Ovom najavom, Starbucks se pridružuje kolegama koje su takođe u eksperimentisanju sa interaktivnom NFT trgovinom i igrama u metaverzumu.

Starbucks prati nedavni metaverza trend spuštanja barijere za ulazak onih koji nemaju kripto znanje: Starbucks Odyssey iskustvo ne zahteva od korisnika da koriste Quest 2 ili bilo koju drugu specijalnu opremu i moguće je pristupiti preko Starbucks aplikacije za nagrade. Korisnici takođe ne moraju da imaju kripto novčanik da bi kupili kolekcionarske NFT.

Prema Starbucks interkativne igre će podstaći korisnike da prikupljaju digitalne značke, kojima će takođe biti dodeljeni vrednosni poeni na osnovu njihove retkosti i mogu da se kupe ili prodaju putem blockchain kako bi se otključale pogodnosti poput virtuelnog časa pravljenja espresa martinija, pristup ekskluzivnoj robi, pozivnice na događaje u Starbucks Roasterijama, pa čak i na međunarodne odmore, poput putovanja na farmu kafe Starbucks u Kostariki.

Svaki NFT će sadržati originalna umetnička dela koja su kreirali partneri Starbucks i spoljni umetnici, a deo prihoda od svake prodaje NFT će ići za neodređene uzorke.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech