Pretraži

STAJE NA PUT ONLINE NASILJU: Nova opcija na Instagramu je oduševila brojne pratioce, evo o čemu je reč!

Hi-Tech
0
Photo: pixabay.com

One bi korisnicma trebalo da ponude više kontrole nad mogućnošću da ih neko drugi može tagovati i pomenuti u svom postu. Tako će korisnici moći da izaberu da li žele da ih svi ili samo korisnici koje oni prate mogu označiti, pomenuti u komentaru ili story-ju, ili da to niko ne može da uradi. Ta opcija biće dostupna u podešavanjima privatnosti.Instagram, takođe, testira i mogućnost "pinovanja" komentara na vrh posta. Korisnici mogu da "pinuju" više komentara, što takođe daje mogućnost kreatorima sadržaja da pozitivne komentare istaknu u prvi plan, piše The Verge.

Nove opcije će biti najkorisnije osobama sa velikim brojem pratilaca koje bi mogle da budu potencijalne žrtve pretnji ili zlostavljanja. Ipak, iz Instagrama tvrde da im je cilj i "borba protiv onlajn nasilja" čija žrtva mogu biti svi, a ne samo influeseri.

Instagram i Facebook nedavno su uklonili milionski sadržaj sa svojih platformi, upravo zbog zlostavljanja i uznemiravanja koje su prijavljivali korisnici. Instagram, međutim, novim promenama želi da deliuje preventivno i da upozori korisnike na "potencijalno uvredljive opise fotografije i videa koji postavljaju", za šta se koristi i poseban filter, prenosi Telegraf.

Photo: pixabay.com

Photo: pixabay.com

 

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech