Pretraži

ROBOTI UZIMAJU POSAO VODITELJIMA: Ovo je novo sredstvo propagande o kom bruji ceo svet! (VIDEO)

Hi-Tech
0
Screenshot: YouTube/Россия 24

Ruski državni news kanal "Rossiya 24" predstavio je robota prezentera vesti. Njegovo ime je Aleks i na njegovu pojavu niko nije ravnodušan. Razlog je jednostavan on je robot razvijen od strane kompanije Promobot.

——————– Sponsored ——————–


Baš kao i neki TV voditelji, i on ima ugrađene silikone. Tačnije cela spoljašnost glave je napravljena od silikona kako bi se dobilo što prirodnije lice. Njegov izgled je rađen po ugledu na Alekseja Južakova, osnivača kompanije Promobot.Kako je reč o TV voditelju, tačnije prezenteru vesti, najvažnije je da može da pokazuje facijalne ekspresije i da pomera vrat. Očekuje se da će finalni model moći i da gestikulira rukama.

Proizvodnja Aleksa je počela pre dve godine i očekuje se da će dobiti sve funkcionalnosti do kraja godine. Ko zna, možda tada krene da vodi neki šou program gde peva i pleše.

https://youtube.com/watch?v=U7LhWWnQBJw


Što se tiče plate, Aleks radi za džabe, ali je ipak bilo potrebno da se uloži u njega. Proizvodnja je do sada koštala oko 15.000 dolara, što je sigurno manje nego plata nekog dobrog voditelja.

Što se tiče njegovih interesovanja, Aleks se bavi poljoprivredom, nuklearnom tehnologijom i poslovnim vestima. Ipak, deo gledalaca nije bio zadovoljan odabirom vesti, naročito onih gde se govori o opoziciji. Zbog toga je Aleks kritikovan zbog političkih vesti koje čita.

Zbog toga su gledaoci komentarisali kako je reč o bukvalno propagandnoj mašini koja prenosi izmišljene vesti.  S druge strane, neki su se žalili na veštački izgled, odabir odeće i čudne ekspresije lica.

Kakav god da je Aleks, jasno je da je reč o eksperimentu koji će nam dati odgovor na pitanje “da li bot može da zamene prave novinare?” Ovaj eksperiment će nam dati prvi odgovor, koji sigurno neće biti konačan. Ovo nije prvi robot-TV voditelj, s obzirom na to da Aleks ima kolegu iz Kine. Da li će i u Srbiji uskoro moći da se vidi neki bot da vodi vesti?

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech