Pretraži

ODLIČAN TRIK: Evo kako olakšati pomeranje kursora na ekranu iPhone-a i iPad-a

Hi-Tech
0
Photo: Pixabay.com

Apple se veoma trudi da istakne sve najveće karakteristike koje iPhone i iPad imaju da ponude, ali uvek postoje manje, korisne funkcije za koje korisnici možda ne čuju – poput skrivenog trackpad-a koji se nalazi u iPad i iPhone tastaturama. Obično kada pišete dugačku tekstualnu poruku ili email, koristite prst da pomerite kursor i vratite se na bilo koju oblast teksta koji želite da izbrišete, prepišete ili izmenite.

Magnifying bubble se pojavljuje ispod vrha prsta svaki put kada to uradite, povećavajući tekst tako da vam olakša kretanje. Međutim, ako vam je teško da pomerite kursor tako precizno prstom, iOS nudi drugu opciju – trackpad koji je skriven u vašoj tastaturi, što uveliko olakšava pomeranje kursora i editovanje teksta. Evo kako da otkrijete skriveni iOS trackpad.Gde god da ste napisali blok teksta, pokrenite tastaturu i pritisnite i držite prst na tasteru za razmak dok dugmići na tastaturi ne posive, i slova na njima nestanu. Trebalo bi da osetite malo haptičke povratne informacije i vidite kako se kursor uvećava na sekundu, što znači da sada možete da koristite tastaturu kao trackpad.

Dok je prst još uvek pritisnut, pomerajte ga po celoj tastaturi da biste pomerili kursor, baš kao što biste to uradili na trackpad-u vašeg Mac-a. Da biste postavili kursor, jednostavno podignite prst sa ekrana. Zatim možete da koristite bilo koji od drugih tastera, kao što je delete, da biste izvršili izmene u tekstu. Ako želite još jednom da pomerite kursor, pritisnite prstom nadole taster za razmak da biste prikazali skriveni trackpad.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech