Pretraži

NOVINE U METAVERZUMU: Facebook Pay uskoro postaje Meta Pay

Hi-Tech
0
Photo: Pixabay.com

Stephane Kasriel, Meta-in šef za finansijske tehnologije, otkrio je da će kompanija uskoro preimenovati Facebook Pay u Meta Pay.Kasriel je rekao da je Meta „u vrlo ranoj fazi utvrđivanja kako bi u teoriji izgledalo korišćenje novčanika”. Iako još nema konkretne planove, kompanija istražuje kako da dokažete ko ste i kako možete da prenesete taj identitet u različita iskustva u metaverzumu.

Takođe, kompanija ispituje način kako da skladištite i prenesete svoju digitalnu valutu gde god da krenete u metaverzumu i kako možete lako da platite prijateljima i kompanijama pomoću odabranog načina plaćanja.

Kasriel nadgleda finansijske poslove kompanije, koji uključuju i kripto novčanik – Novi. Bivši izvršni direktor Facebook-a, David Marcus proveo je godine pokušavajući da podigne Novi, ali novčanik je pokrenut bez podrške za kriptovalutu Diem. Na kraju, Marcus se povukao 2021.godine i Kasriel je premešten u odeljenje za finansije.

Promena imena Facebook-a označila je novu eru za kompaniju koja sada svoju budućnost vezuje za virtuelnu stvarnost i metaverzum. Ipak, za internet giganta nije išlo sve po planu. U 2021. godini, odeljenje Meta Reality Labs, koje služi kao dom za hardverske i metaverzalne planove, izgubilo je 10 milijardi dolara i kao rezultat toga će zaposliti manje radnika ove godine. Prema izveštajima Reuters-a kompanija će ukinuti neke od svojih projekata i odložiti druge, jer više nije mogla da priušti neke od inicijativa koje je prvobitno planirala.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech