Pretraži

NOVE FUNKCIJE KOJE ĆE MNOGE OBRADOVATI: Safari dobija značajna ažuriranja

Hi-Tech
0
Photo: Pixabay.com

Safari možda ne predstavlja najuzbudljiviji deo macOS-a, ali Apple još uvek ne odbacuje svoj veb pretraživač. Najnovija verzija uključuje niz korisnih poboljšanja, uključujući bolje kontrole privatnosti, funkcije šifrovanja i mogućnost kreiranja „aplikacija“ sa bilo koje veb stranice.Najzapaženija funkcija možda su nove veb aplikacije. Nova funkcija postavlja veb stranicu u traku sa ikonicama koja se nalazi na dnu ekrana, baš kao i bilo koju drugu aplikaciju. Ako ovo zvuči poznato, to je zato što je gotovo identično prečicama u Google Chrome-u, koje takođe mogu postaviti link u deo gde se nalaze ikone i zatim otvoriti stranicu u jednostavnom okviru bez uobičajenih kontrola pretraživača.

Međutim, važnija poboljšanja Safari-ja su privatnost ne samo na macOS-u, već i na iOS-u 17 i iPadOS-u 17. Sada se tokom pretraživanja blokira više tragača sa raznih sajtova. Sajber napadačima će biti dosta teže da urade identifikaciju korisnika. Takođe, sada možete i zaključati privatne sesije pregledavanja otiskom prsta. Na taj način se možete udaljiti od računara bez brige da neko može baciti pogled na vaše pretraživanje.

Zatim, na profilima na macOS-u i iPadOS-u možete odvojiti pregledavanje po temama ili kontekstima. Sve svoje radne kartice možete držati u zasebnom prozoru Safari-ja koji ima vlastite kolačiće, proširenja i omiljene stranice. Zatim se brzo možete prebaciti na svoj lični profil.

Korisnici će moći da dele lozinke ili skupove lozinki putem iCloud Keychain-a s enkripcijom end to end. Najnovija verzija Safari-ja biće dostupna kasnije ove godine kao do macOS Sonoma, čije će lansiranje u beta verziji biti sledećeg meseca, kao što je slučaj i sa iPadOS 17 i iOS-om 17.

 

 

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech