Pretraži

Notepad konačno dobija tabove

Hi-Tech
0
Photo: Pixabay: StartupStockPhotos

Prema nezvaničnim informacijama koje su procurele, Notepad u Windows-u 11 će izgleda dobiti tabove. Ova informacija se pojavila na Twitteru, a okačio ju je jedan od Microsoft product manager-a.Međutim, samo nekoliko minuta kasnije, tweet je obrisan. Screenshot koji je postavljen uz poruku pokazuje dva taba i ukazuje da je u pitanju interno testiranje, koje bi moglo da postane dostupno Windows Insider-ima, u nekoj bližoj budućnosti.

Dodavanje tabova omogućava znatno veću fleksibilnost i efikasnost u radu. Stoga je Microsoft već dodato tu opciju u Windows 11 File Explorer-u, čime je znatno smanjio „žongliranje“ između više otvorenih prozora prilikom kopiranja fajlova. Interesantno je da je još pre nekoliko godina testirana varijanta File Explorer-a sa tabovima na Windows 10 OS-u, ali je ona iz nama nepoznatih razloga bila odbačena i napuštena.

Inače, prva verzija Notepad-a pojavila se još 1983. godine, u MS-DOS okruženju. Od tada, ako se izuzme „face-lifting“ i prilagođavanje novim grafičkim interfejsima, ova aplikacija gotovo da nije funkcionalno unapređivana. Pri tome, ona je i dalje veoma često upotrebljavana, pa se nadamo da će mogućnost rada sa tabovima, uskoro postati deo zvaničnog Notepad-a.

 

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech