Pretraži

NE PREDVIĐAJU JOJ USPEH: Facebook kriptovaluta ostala bez još jednog partnera

Hi-Tech
0
Photo: Pixabay.com

Facebook se susreće sa novim neuspehom kada je u pitanju razvoj njihove kriptovalute Libra. Naime, posle izlaska iz ove asocijacije dva važna partnera, PayPal-a i Mastercard-a, i kompanija Vodafone mišljenja je da kriptovaluta Libra nema izgleda za uspeh, i napustila je projekat.

——————– Sponsored ——————–

Podsećanja radi, kompanija Facebook je u junu 2019. godine objavila da ulazi u svet kriptovaluta i to u saradnji sa partnerima. Kako sada stvari stoje, izgleda da partneri ne veruju da će ova kriptovaluta imati uspeha, i jedan za drugim odustaju.

Problem sa regulatornim telima

Kao glavni problem nameće se onaj koji ima veze sa regulatornim telima u većem delu država. Za njih, kriptovalute poput Libre predstavljaju potencijalni rizik kako za regionalne, tako i za celokupan globalni finansijski sistem. Konkretno u slučaju Vodafone-a, oni odustaju od projekta Libra, ali kako je njihov portparol rekao: “Ostaju potpuno posvećeni davanju doprinosa za ravoj platforme (za mobilna plaćanja) M-Pesa”.

Još jedan od razloga za napuštanje ovog projekta partneri vide u tome da pojedine države, poput Francuske, neće odobriti korišćenje Libre, te da će u skladu sa tim blokirati transakcije putem ove mreže.Odgovorila je i sama Asocijacija Libra

Što se same asocijacije Libra tiče, njihov direktor za politiku i komunikacije Dante Disparte izjavio je da: “Iako će se sastav članova Libra asocijacije s vremenom menjati, dizajn upravljanja Libre omogućava elastičnost funkcionisanja samog sistema.” Iz ovoga se kao zaključak nameće da se oni koji su ostali u asocijaciji ne obaziru previše na sve dosadašnje negativne prepreke, i da će se sa razvojem Libre nastaviti i u budućnosti. Podsećamo, do sada su projekat Facebook kriptovalute Libra napustili još i eBay, Visa, Uber i Lift.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech