Pretraži

MOGU DA VAM UNIŠTE ŽIVOT: Stvari koje nikada ne smete da objavljujete na društvenim mrežama

Hi-Tech
0
Photo: pixabay.com

Svi mi svakodnevno koristimo društvene mreže na kojima obavljujemo fotografije, događaje i komentare iz privatnog života bez da pomislimo kako će to kasnije uticati na nas. Međutim, kao što znamo, internet pamti sve, zato je bitno da znate koje stvari nikada ne smete da delite sa virtuelnim prijateljima.

——————– Sponsored ——————–

Provokativni komentari

Iako volite da uvek kažete ono što vam je na umu, morate da budete oprezni ukoliko to činite na internetu. Bitno je da nikoga ne vređate i upuštate se u online rasprave, jer osim što oduzima mnogo vremena možete sebe da dovedete u neprijatnu situaciju.Intimni detalji o vezi

Sve što se događa između vas i vašeg partnera trebalo bi ostane među vama. Ne komentarišite njihove postupke i privatne stvari na društvenim mrežama jer tako lako možete da pokvarite vaš odnos.

Žalbe na posao

Čak i kada nemate šefa kao prijatelja na Facebook-u to ne znači da ružni komentari ne mogu da stignu do njega. Žalite se uživo kolegama, prijateljima i porodici, ali nemojte da dovodite svoj posao u pitanje nepromišljenim komentarima na društvenim mrežama.

Fotografije poljubaca

Iako su veoma romantične, ovakve fotografije vaši prijatelji mogu da smatraju neprimerenim, pogotovo oni koji trenutno nisu u emotivnoj vezi. Prema nekim istraživanjima žene koje objavljuju ovakve fotografije mogu da deluju nesigurno ili kao da imaju manjak samopouzdanja.

Photo: pexels.com/koof

Photo: pexels.com/koof

Lični dokumenti

Nekada ljude ponese euforija kada dobiju vozačku dozvolu ili lepo ispadnu na ličnoj karti pa žele to da podele sa svima. Međutim, morate dobro da pazite kod ovakvih stvari. Ako se vaši lični podaci vide, svako može da ih zloupotrebi na razne načine.

Podaci o financijama

Ako ste upravo dobili novi posao s dobrom platom ili ste kupili skupoceni automobil, ne žurite to da podelite na društvenim mrežama. Osim zavidnih komentara, rizikkujete svoj novac, jer postoji mnogo hakera koji lako mogu da dobiju pristup vašoj uštedi ako objavite fotografije dokumenata ili bilo koju drugu informaciju koja potvrđuje vaše financijsko stanje.

Skupoceni pokloni i predmeti

Istraživanja pokazuju da hvaljenje skupocenim stvarima na društvenim mrežama kod vaših prijatelja može da poveća osećaj nesigurnosti i neuspeha, ali i zavisiti. Ali, ako ipak poželite to da uradite, znajte da ćete privući pažnju na svoj novac što opet rizikuje da neko poželi da ga preotme.

Photo:Flickr

Photo:Flickr

Ilegalne radnje

Vozite u alkoholisanom stanju, konzumirate narkotike, kradete ili slično i time želite da se pohvalite pratiocima. Veoma loša ideja. Osim što rizikujete da vas neko prijavi policiji, ove fotografije jednog dana mogu da vas koštaju radnog mesta.

Planovi za odmor

Ukoliko jasno objavite kada nećete biti kod kuće lako možete da postanete meta pljačkaša. Provale se najčešće dešavaju kada su ljudi na odmoru, dok na društvenim mrežama dele fotografije kako uživaju i gde su. Zato je najbolje fotografije sa odmora podeliti kada se vratite kući.

Lokacija na kojoj se nalazite

Konstantno uključeno praćenje lokacije može biti opasno ukoliko neko odluči da vas prati, opljačka ili drži na oku. Preporučuje se da isključujete usluge praćenja lokacije u trenucima kada vam nije potrebna, kao i objavljivanje lokacije na kojoj se nalazite.

Fotografije sa žurki

Uspomene na ludi noćni provod ili izlazak kada ste možda malo preterali sa alkoholom nikako nisu poželjan materijal za objavu na društvenim mrežama. Nikada ne znate ko će pogledati vaše fotografije. Možda će to biti vaš šef ili vaša mama. Zaista ne vredi da izgubite verodostojnost i obraz zbog nekoliko fotografija snimljenih na zabavi.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech