Pretraži

Meta pruza veću kontrolu u Horizon Worlds-u

Hi-Tech
0
Photo: pixabay.com

Novo ažuriranje funkcije Personal Boundary

Meta je funkciju postavila tako da korisnici ne mogu da onemoguće. Međutim, kao odgovor na povratne informacije zajednice, kompanija sada ažurira alat kako bi ljudima dala veću kontrolu nad njim.

Sada postoje tri opcije koje vam omogućavaju da odlučite ko može da se približi vašem avataru. Aplikacija će podrazumevano postaviti prvu, „Uključeno za ne-prijatelje“. Ova opcija sprečava ljude koji nisu na vašoj listi prijatelja da se približe vašem avataru.Zatim slede opcije „Uključeno za sve“ i „Isključeno“. Poslednja opcija efektivno vraća vaš avatar na standardna podešavanja koja se primenjuju pre uvođenja opcije Personal Boundary. U nekim kontekstima, kada se dvoje ljudi prvi put sretnu, softver će se prebaciti na restriktivnije podešavanje kako bi se osiguralo da su svi bezbedni.

Koliko god stvari poput pipanja postale značajan problem u VR društvenim prostorima, ovakvo ažuriranje sugeriše da ne postoji jedno rešenje za sve koje bi pomoglo ljudima da se osećaju bezbedno u virtuelnoj stvarnosti.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech