Pretraži

Meta će omogućiti direktnu prodaju NFT-ova na Instagramu

Hi-Tech
0
Photo: pixabay.com

Platforma eksperimentiše sa NFT-ovima na Instagram-u i Facebook-u od prošle godine. Ali do sada su korisnici Instagram-a mogli samo da pokažu svoje digitalne kolekcionarske predmete. Sada će im Instagram omogućiti da prave NFT kolekcije i prodaju ih svojim fanovima i pratiocima.Ovo ažuriranje je prvi put da je Instagram pokušao da se direktno takmiči sa postojećim NFT tržištima. Meta kaže da neće smanjiti prodaju NFT-a do 2024. godine, iako će 30% biti oduzeto od prodaje kako bi se uračunale naknade za prodavnicu aplikacija. Kreatori takođe mogu da odrede stopu provizije za preprodaju svog dela, u rasponu od 5% do 25%.

Novi alati su za sada dostupni samo određenoj grupi kreatora u SAD-u, ali Meta kaže da planira uskoro da se proširi na više ljudi i zemalja. Za kolekcionare, Meta dodaje podršku za Solana blockchain i Phantom novčanik i omogućava video NFT na Instagram profilima.

Širenje NFT-a na Instagram-u deo je pokušaja kompanije Meta da poveća funkcije za zaradu za kreatore u svojim aplikacijama. Kompanija takođe proširuje Instagram-ove pretplate i „profesionalni režim“ za Facebook. Meta takođe dovodi Facebook zvezde na više mesta, uključujući fotografije i tekstualne postove, i dodaje poklone u aplikaciji na Reels na Instagram-u.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech