Pretraži

LEPE VESTI ZA SVE: Na Instagramu možete koristiti opciju koju su imali samo influenseri!

Hi-Tech
0
Photo: pixabay.com

Instagram je odbacio način na koji se do sada preusmeravala osoba ka određenom linku u Instagram pričama. Više se to ne radi tako što se „svajpuje“ gore – već sada postoji Link Sticker.Kompanija kaže da je deljenje linkova korisno na mnogo načina za naloge svih veličina i vrsta, zbog čega proširuje pristup toj opciji koju su ranije imali samo brendovi i influenseri.

U prošlosti su influenseri i preduzeća uglavnom koristili tu opciju da usmere svoje gledaoce na određenu veb lokaciju – kako bi saznali više o proizvodu, pročitali članak, registrovali se za uslugu itd.

Možete da pristupite ovoj funkciji tako što ćete izabrati Link Sticker opciju u odeljku za stikere, nakon što snimite ili otpremite sadržaj u svoju priču (story). Nakon što izaberete „Link Sticker“, možete dodati izabrani link, a zatim potvrditi radnju.

Odatle možete da postavite link bilo gde u svojoj priči i promenite mu boju.

Instagram je ranije naglasio da odluka da se opcija Link Sticker-u proširi na sve mora biti pažljivo doneta, jer bi to moglo da utiče na integritet i bezbednost aplikacije.

Na primer, mogla bi da se koristi za širenje dezinformacija ili slanje neželjene pošte. Zato će nalozima koji dele dezinformacije i govor mržnje biti zabranjeno korišćenje ove opcije.

Instagram još uvek ne dozvoljava direktno linkovanje u objavama, zbog čega su platforme poput Linktree, Shorby i Linkin.bio postale popularne u poslednjih nekoliko godina. Međutim, sa ovim najnovijim proširenjem, korisnici sada imaju dodatni način da dele linkove preko svojih naloga.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech