Pretraži

KORISNICI PRIJAVLJUJU: Facebook blokira bitne vesti o virusu korona

Hi-Tech
0
Photo: Pixabay.com

Mnogi korisnici Facebooka prijavili su da se članci novinskih kuća, poput BBC-a, The Atlantic i Indepedent, blokiraju od strane Facebook-a zbog "kršenja smernica zajednica". Slične probleme prijavili su i korisnici Instagrama.

Facebook je objavio da je problem proizašao iz "greške u sistemu protiv spama", koji je pogrešno prepoznao sadržaj kao problematičan.

  • Vratili smo sve postove koji su pogrešno uklonjeni, uključujći i postove o svim drugim temama – ne samo koje su povezane sa virusom Covid-19 – kažu iz Facebook-a, prenosi Telegraf.


Prema njihovim rečima, problem je nastao zbog automatizovanog sistema koji uklanja linkove do zlonamernih sajtova, ali koji takođe pogrešno uklanja i druge postove.

Facebook je pre nekoliko dana objavio da je odredio zaposlene koji će od kuće da moderiraju sadržaj zbog zabirnutosti oko pandemije korona virusa.

Za pregled sadržaja kompanija se oslanja na kombinaciju algoritma veštačke inteligencije i moderatora, navodi Independent.

Photo: Pixabay.com

Photo: Pixabay.com

Grupacija kompanija, koja uključuje Google, Microsoft, LinkedIn i Reddit, navela je u zajedničkoj izjavi da planira da sarađuje sa vladama širom sveta kako bi pomogli u suzbijanju smrtonosnog virusa.

  • Pomažemo milionima ljudi da ostanu povezani, dok se zajedno borimo protiv prevare i dezinformacija o virusu, podižemo autoritativni sadržaj na našim platformama i delimo novosti u koordinaciji sa vladinim zdravstvenim agencijama širom sveta – navodi se u izjavi.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech