Pretraži

KOPIRA TIKTOK? Evo koju novu funkciju uvodi Instagram

Hi-Tech
0
Photo: pixabay.com

Kada otvore Instagram aplikaciju, korisnici odmah vide vertikalni sadržaj koji treba da „donese video više ispred i u centar“.Slika koju deli Instagram prikazuje početnu stranicu koju zauzima objava preko celog ekrana sa komentarima, natpisima, lajkovima i drugim funkcijama postavljenim na vrhu objave umesto ispod.

Iako traka sa pričama nije prisutna na vrhu ekrana na slici, Seine Kim, portparol Meta, kaže da taj prikaz donosi početni feed kada korisnici počnu da skroluju i da će priče i dalje biti dostupne na vrhu njihovog ekrana. Pretraga, kolutovi, kupovina i sopstveni profil korisnika su i dalje dostupni preko dugmadi na dnu ekrana. Obaveštenja, poruke i funkcije novih postova ostaju na vrhu, zajedno sa mogućnošću prebacivanja između naloga.

Photo: Pixabay.com

Photo: Pixabay.com

 

Kim kaže da će fotografije i video postovi takođe biti uključeni u feed preko celog ekrana.

Instagramov izbor da testira feedove fokusirane na impresivan video nije baš iznenađenje. Kompanija je kreatorima i korisnicima u velikoj meri plasirala video zapise kratkog formata, nudeći novčane bonuse kreatorima koji prave vrhunske Reels.

Krajem aprila, šef Instagrama Adam Mosseri rekao je da će platforma promeniti svoj algoritam rangiranja kako bi nagradila “originalni” sadržaj u odnosu na ponovo objavljen sadržaj. A platforma je ulagala u alate za kreatore kako bi odvojila originalni sadržaj od svojih konkurenata: Instagram je počeo da testira šablone krajem aprila, omogućavajući kreatorima da koriste postojeće Reels formate na sopstvenim video snimcima.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech