Pretraži

JOŠ JEDNA PROMENA: Ovakve objave više nećemo viđati na Instagramu

Hi-Tech
0
Photo: Instagram/kyliejenner

U poslednjih nekoliko godina napici za mršavljenje koji obećavaju ekspresno brz gubitak kilograma su postali planetarno popularni, a mnoge poznate ličnosti ih često reklamiraju na Instagramu.

——————– Sponsored ——————–

Sada je Instagram odlučio da je vreme da se takve objave blokiraju i zabrane zbog velikog uticaja na maloletnike koje su podložni lošem mišljenju o sebi, piše The Sun.

Osim preparata za mršavljenje na listi zabranjenih reklama su se našle i estetske operacije.Instagram je podlegao pritisku zdravstvenih stručnjaka koji su zahtevali da se takav sadržaj ograniči na punoletne korisnike kako ne bi bilo posledica na mišljenja mladih ljudi, bilo da se radi o njihovom mentalnom zdravlju ili načinu na koji vide svoje telo.

Photo: Instagram/kimkardashian

Photo: Instagram/kimkardashian

 

Pre nekoliko dana, Instagram je objavio kako će za neke objave biti granica od 18 godina dok će one druge biti u potpunosti uklonjene.

Ukratko, objave koje govore o estetskim operacijama ili nude proizvode za mršavljenje do kojih se dolazi kupovinom preko linka osobe koja je to objavila više neće biti dostupne mlađima od 18 godina. 

Photo: Instagram/khloekardashian

Photo: Instagram/khloekardashian

 

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech