Pretraži

JOŠ JEDAN NOVITET: Apple najavio virtuelni događaj za 10. novembar

Hi-Tech
0
Photo: Pixabay

Apple je već održao dva virtuelna događaja ove jeseni, ali očigledno nije završio s njima. Sledećeg utorka, 10. novembra, kompanija će održati još jedan događaj koji je (prigodno) nazvao „One More Thing“. S obzirom da su već predstavljeni iPad, Apple Watch i iPhone, logično je da će na ovom događaju fokus biti na Mac računarima. Ono što bi moglo da bude najvažnije na tom događaju je da će prvi put biti zvanično predstavljen Mac zasnovan na Apple Silicon čipovima, koji će ljudi moći da kupe. Takođe, verujemo i da će na istom događaju biti prikazana i finalna verzija macOS Big Sur operativnog sistema, piše Engadget.Apple Silicon čip je predstavljen na WWDC konferenciji u junu ove godine i najavljen je kao prelazak na sopstvenu tehnologiju u Mac računarima. Time bi se zatvorio krug, jer iPhone, iPad i Apple Watch već rade na „in-house“ čipovima i Apple bi imao punu kontrolu nad sopstvenim hardverom.

Naravno, potpuni prelazak na sopstvenu tehnologiju nije moguć u kratkom vremenskom periodu. Apple će i dalje morati da pruža podršku za milione prodatih Mac računara koji rade na Intel-ovim čipovima. Procenjuje se da će taj tranzicioni period trajati najmanje dve godine.

Ipak, moramo da kažemo da su ovo naša nagađanja o uređajima koji će biti predstavljeni sledeće nedelje, tako da ćemo morati da sačekamo konferenciju i da vidimo šta je Apple spremio za nju.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech