Pretraži

ISKOPIRAO TIKTOK? Spotify objavio novi dizajn feed-a

Hi-Tech
0
Photo: pixabay.com

Nakon što je prošle godine najavio beta test, Spotify će početi da uvodi novi dizajn za Home deo svoje mobilne aplikacije sa vizuelnijim, dinamičnijim izgledom.Odeljci Muzika, Podkasti i Audio knjige takođe će vam dati mogućnost da namerno skrolujete kroz nove fidove gde će Spotify ponuditi audio i video klipove za pregled. Ako pronađete nešto što želite da čujete u celini, postoje opcije za čuvanje, deljenje, pregled više pesama, čitanje transkripcija epizoda i gledanje video podcasta. Ovi vizuelni izvori će takođe biti u interfejsu za pretragu, gde možete da se krećete kroz klipove poređane po žanru.

Za karticu Muzika, korisnici u SAD-u i Kanadi videće Spotify-jev AI DJ odmah ispod kolekcije od osam personalizovanih prečica. Kada počnete da skrolujete, aplikacija će prikazivati audio i vizuelne isečke pesme. Odavde možete da pregledate do pet različitih pesama sa albuma ili liste pesama dodirom na kartice, slično kao što biste to uradili za Instagram Stories. Spotify će vam takođe dati kratak kontekst zašto vidite ove preporuke. Za odeljak Podcasts, i dalje ćete videti tih osam prečica na vrhu, dok će ostatak feed-a pregledati izabrane emisije za vas. Svaka preporuka će imati audio uzorak i transkripciju u realnom vremenu ili video snimak ako je emisija snimljena u tom formatu.

Spotify takođe preimenuje svoj alat Enhance koji je debitovao 2021. Sada se zove Smart Shuffle, ova funkcija ne samo da dodaje predloge plejlistama, već i meša redosled. Možete ga aktivirati dvostrukim dodirom na ikonu nasumice. Kada to uradite, primetićete ikonu nasumice sa zvezdicom u gornjem levom uglu i svaka numera koja se doda predlogom biće istaknuta na listi. Možete brzo da uklonite sve preporuke aplikacije tako što ćete još jednom dodirnuti dugme Smart Shuffle, vraćajući listu pesama nazad u svoju pažljivo napravljenu kolekciju. Spotify kaže da su neke od ovih novih funkcija dostupne, dok će druge debitovati u narednim mesecima.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech