Pretraži

Iphone će dobiti funkciju „otkrivanja nesreće“

Hi-Tech
0
Photo: pixabay.com

Apple navodno radi na novoj funkciji “otkrivanja nesreće” za iPhone, prema izveštaju Wall Street-a. Nakon što detektuje šta senzori telefona utvrde kao saobraćajnu nesreću, iPhone sa ovom funkcijom može automatski da pozove 911 za hitnu pomoć.

Ova funkcija, za koju se kaže da se oslanja na iPhone-ov već postojeći akcelerometar i druge unutrašnje komponente koje mogu da detektuju iznenadne pokrete, navodno će se pojaviti i na Apple Watch-u i biće objavljena sledeće godine. Međutim, prema izveštaju Wall Street-a možda se ova funkcija nikada i ne pojavi na iPhone-u ili Apple Watch-u.Iz kompanije Apple za sada nisu imali nikakva saopštenja na ovu vest. Apple je predstavio detekciju pada sa Apple Watch Series 4 2018. godine, i tokom godina je promovisao navodne zdravstvene prednosti svojih proizvoda.

Ovakva funkcija vec postoji

Značajno je da funkcija pametnog telefona koja detektuje automobilsku nesreću i automatski poziva pomoć je nešto što već postoji.

U junu, Reuters je izvestio da General Motors namerava da proda verziju aplikacije svoje pretplatničke usluge OnStar-a. Za 15 dolara mesečno, aplikacija OnStar Guardian za iPhone i Android omogućava otkrivanje sudara i slanje pomoći na putu pretplatnicima.

„Aplikacija je dizajnirana da koristi senzore pametnih telefona za otkrivanje sudara i upozoravanje sa sertifikatom za hitne slučajeve“. „Mogu da vas pozovu i mogu da kontaktiraju prvu pomoć, dajući im vašu lokaciju, objašnjavaju iz kompanije General Motors.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech