Pretraži

Instagram uvodi nove promene zbog korone, ukidaju se ove opcije!

Hi-Tech
0
Photo: pixabay.com

Instagram aplikacija u ovom trenutku uklanja sve AR efekte tj. efekte proširene realnosti, koji mogu da navedu neke korisnike da poveruju da drugi korisnici leče virus korona, piše Mondo. Instagram želi da spreči širenje lažnih vesti, koje su preplavile ovu platformu u poslednjih nekoliko nedelja.

Facebook aplikacija počela je i jači nadzor #Coronavirus i #COVID19 oznaka, koje se često vezuju i uz lažne vesti, kojima korisnici pokušavaju da zavaraju lakoverne i izvuku ne samo koristi od broja lajkova ili pratilaca, nego i novčanu korist prodajom lažnih sredstava za sprečavanje i tretiranje virusa korona.Na objavama, koje korisnici i sami imaju priliku da prijave, kao kad prijavljuju nasilan, nedoličan i drugi loš sadržaj, Instagram će onda, umesto lažnih sadržaja objavljivati linkove ka zvaničnim sajtovima svetskih organizacija, koje daju tačne i proverene informacije o COVID-19 virusu.

Instagram će svim korisnicima onemogućiti korišćenje loših koronavirus AR efekata i zaustavljeno je prijavljivanje novih, tako da će korisnici u narednom periodu morati da koriste aplikaciju bez desetina AR opcija, koje su dosad svakodnevno upotrebljavali.

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech