Pretraži

Instagram najavljuje alate za roditeljski nadzor

Hi-Tech
0
Photo: pixabay.com

Platforma takođe uvodi Porodični centar, novo mesto za roditelje i staratelje za pristup alatima za nadzor i resursima vodećih stručnjaka. Ovaj potez je još jedan korak od Meta-e ka osnaživanju roditelja i zaštiti mladih ljudi na mreži.

Ova inicijativa dolazi usred globalne zabrinutosti oko štetnih efekata društvenih medija na mlade korisnike, posebno u vezi sa problemima imidža tela i prirodom zavisnosti od ovih aplikacija. Jedna od najvećih potreba i dalje su alati i resursi za edukaciju roditelja o digitalnim uslugama.“Ovo bi omogućilo roditeljima i starateljima da pomognu svojim tinejdžerima da upravljaju svojim iskustvima na mreži. U tom kontekstu, Meta je pokrenula roditeljski nadzor i porodični centar u SAD u martu ove godine, a sada ga pokreće u Indiji”, navodi se u saopštenju.

Natasha Jog, ​​šef javne politike, Instagram, Facebook Indija (Meta), rekla je da je bezbednost zajednice od „prve važnosti“ za Metu.

Alati za nadzor na Instagramu će omogućiti roditeljima i starateljima da upravljaju koliko vremena mladi provode na Instagramu. Pomoći će mladim korisnicima da upravljaju svojim vremenom na Instagramu postavljanjem ograničenja vremena ispred ekrana i zakazivanjem pauza tokom dana i nedelje.

Alati bi takođe omogućili roditeljima da vide koje naloge prate njihova deca i naloge koji ih prate.

Photo: pixabay.com

Photo: pixabay.com

 

Takođe bi omogućilo da roditelji budu obavešteni kada mladi korisnici u porodici nekoga prijave.

Meta će raditi sa Kidsstoppress.com, vodećom i pouzdanom platformom za otkrivanje potreba roditeljstva u Indiji, kako bi se sarađivala sa roditeljima i širila svest o alatima.

Na Instagramu, roditelji i staratelji mogu da pošalju pozivnice svojim tinejdžerima da pokrenu alate za nadzor. Porodični centar uključuje novo obrazovno središte gde roditelji i staratelji mogu da pristupe resursima stručnjaka i pregledaju korisne članke, video snimke i savete o temama kao što je kako razgovarati sa mladima o društvenim medijima. Roditelji takođe mogu da gledaju video tutorijale o tome kako da koriste nove alate za nadzor kako bi izvukli maksimum iz platforme, navodi se u saopštenju.

Meta će sarađivati sa Iuvaa-om, kompanijom za medije i uvide za mlade, kako bi podigla svest o ovim resursima. Centar će biti dostupan na engleskom i hindiju.

Velike kompanije na društvenim mrežama u prošlosti su izazivale kritike zbog govora mržnje, slučajeva povrede korisnika, dezinformacija i lažnih vesti koje kruže na njihovim platformama.

Ponekad je takođe izražena zabrinutost zbog proizvoljnog delovanja digitalnih platformi, dok su studije takođe istakle efekte na mentalno zdravlje tinejdžera koji proizilaze iz fenomena društvenih medija, posebno iz aplikacija za deljenje fotografija.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech