Pretraži

I SVETSKE ZVEZDE SE PRIDRUŽILE NOVOJ PLATFORMI: Aplikacija Threads za pet dana došla do 100 MILIONA korisnika, Zakerberg oborio sve REKORDE!

Hi-Tech
0
Foto: Instagram printscreen/zuck

Aplikacija obara nove rekorde s brojem korisnika od pokretanja u sredu, a slavne osobe poput Dženifer Lopez i Kim Kardašijan pridružile su se platformi koja se smatra prvom ozbiljnom pretnjom Tviteru u vlasništvu Ilona Maska.Tviter je odgovorio pretnjom da će tužiti Metu zbog aplikacije, ističući da je div u sektoru društvenih mreža koristio njegove poslovne tajne i druge poverljive informacije.

Pravni stručnjaci sumnjaju da je ta tvrdnja teško dokaziva. Sprint Threadsa do 100 miliona korisnika bio je mnogo brži od dva meseca koja su bila potrebna ChatGPT-u u vlasništvu OpenAI-ja u januaru, što ju je učinilo najbrže rastućom aplikacijom za potrošače u istoriji, prema studiji UBS-a.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck)

 

Tviter je prema izveštaju kompanije u julu prošle godine imao skoro 240 miliona dnevnih korisnika koji mogu da zarađuju od svog sadržaja. Trenutno u aplikaciji Threads nema reklama, a Zakerberg je rekao da će kompanija razmišljati o monetizaciji tek kada bude jasan put do 1 milijarde korisnika.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck)

Stručnjaci kažu da bi Threads mogao da privuče korisnike Tvitera nezadovoljne nedavnim promenama na toj platformi. Threads omogućuje korisnicima objavljivanje do 500 znakova i ima puno karakteristika sličnih Tviteru. Threads je dostupan za preuzimanje u više od 100 zemalja uključujući Ujedinjeno Kraljevstvo, ali još nije u Evropskoj uniji zbog regulatornih problema.

Meta, u čijem su vlasništvu Fejsbuk i Instagram, nazvala je novu aplikaciju "početnom verzijom" i planira dodatne karakteristike poput mogućnosti interakcije s ljudima na drugim aplikacijama društvenih medija poput Mastodona.

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech