Pretraži

Holandija ponovo kažnjava Apple zbog App Store-a

Hi-Tech
0
Photo: Pixabay

Kazne će se nastaviti dok Apple ne ispoštuje naredbu

Ovo je četvrta nedeljna kazna koja je izrečena kompaniji, čime je ukupan iznos iznosi 20 miliona evra (oko 22,6 miliona dolara). Ove kazne će se nastaviti svake nedelje dok Uprava za potrošače i tržišta (ACM) smatra da Apple ne poštuje svoju naredbu .

Naredba ACM-a, koja je objavljena krajem decembra, kaže da bi Apple trebalo da dozvoli programerima aplikacija za sastanke i programerima aplikacija za upoznavanje da koriste alternative Apple-ovom sistemu plaćanja u aplikaciji u zemlji.

Apple je sredinom januara prvi put objavio svoju nameru da ispoštuje naredbu i u potpunosti je detaljno izložio svoje planove ranije ovog meseca.Ali ACM nije zadovoljan specifičnostima Apple-ovih predloga i kaže da su „revidirani uslovi koje je Apple nametnuo dobavljačima aplikacija za upoznavanje nerazumni i stvaraju nepotrebnu barijeru.

Posebno mu se ne sviđa što Apple traži od programera da dostave zasebnu binarnu aplikaciju za holandsko tržište, za koju veruje da će stvoriti dodatne troškove za programere i primorati kupce da preuzmu novu, zasebnu aplikaciju kako bi pristupili alternativnom plaćanju sistema.

Regulator kaže da je takođe nezadovoljan sa „nekoliko drugih elemenata“ Apple-ovih predloga i navodi da Apple mora da ih prilagodi kako bi izbegao dalje novčane kazne.

Apple se i dalje žali na odluku

Uprkos naporima da ispoštuje naredbu, proizvođač iPhone-a i dalje se žali na odluku ACM-a. Kompanije je rekla da će ponuda alternativnom sopstvenom sistemu plaćanja u aplikaciji „ugroziti korisničko iskustvo i stvoriti nove pretnje privatnosti i bezbednosti korisnika“.

Prihod koji Apple ostvaruje putem kupovine u aplikacijama od aplikacija za upoznavanje u Holandiji verovatno će činiti beznačajan deo njegovih globalnih primanja. Ali spor je značajan za rani presedan koji bi mogao da izazove međunarodni talas preispitivanja Apple-ovih politika App Store-a.

Apple-ov programer aplikacija za upoznavanje koji koriste alternativne sisteme plaćanja naplaćuje proviziju od 27 procenata, mali popust na proviziju od 30 procenata koju uzimaju kada programeri koriste Apple-ov sopstveni sistem plaćanja u aplikaciji.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech