Pretraži

Google i Apple brišu trećinu Android i iOS aplikacija

Hi-Tech
0
Photo: Pixabay

To je više od trećine ukupnog broja aplikacija. Razlog za njihovo uklanjanje je što se one smatraju napuštenim. Sa Play Store-a biće uklonjeno 869.000 aplikacija, dok će sa App Store-a biti obrisano 650.000 aplikacija.Nakon dve godine neaktivnosti njihovih autora, ove aplikacije su postale „laka meta“ za hakovanje. I Google i Apple imaju politike koje se odnose na takve aplikacije. Na primer, aplikacija na Play Store-u, koja se dve godine ne unapređuje, skriva se od korisnika i ne pojavljuje se u rezultatima pretrage. I Apple ima sličnu strategiju smanjivanja vidljivosti takvih aplikacija.

Uostalom, dve trećine aplikacija (68 procenata), odnosno 3.1 milion aplikacija, je ažurirano i unapređeno u tom vremenskom okviru. Kategorije u kojima ima najviše aplikacija koje će biti uklonjeno vezane su za edukaciju i igre.

Inače, pokazalo se da se najčešće unapređuju aplikacije koje imaju najviše preuzimanja. Čak 84 procenata aplikacija sa više od 100 miliona preuzimanja unapređuje se bar jednom u šest meseci. S druge strane, postoji čak 314.000 „super-napuštenih“ aplikacija, koje nisu dobile ažuriranje duže od pet godina. Od toga, 58 procenata takvih aplikacija (184.000) je na App Store-u, a 42 procenta (130.000) i dalje postoji na Play Store-u.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech