Pretraži

Google dokumenti dobijaju „Emoji“ reakcije

Hi-Tech
0
Photo: Pixabay.com

Kompanija kaže da ova funkcija podržava sve emoji – je dostupne u najnovijem izdanju, koje uključuje rodno neutralne opcije i simbole kao što su lice koje se topi i usana koja grize.GIF koji je objavio Google pokazuje kako će se funkcija reakcije emoji – ja pojaviti kao treća opcija pored „Dodaj komentar“ i „Predloži izmene“ kada istaknete tekst. Takođe možete kucati da biste pretražili katalog emoji – ja. Google kaže da ovi odgovori pružaju „manje formalnu alternativu komentarima“.

Reakcije emoji postale su osnovni deo modernog softvera i dostupne su u brojnim aplikacijama za razmenu poruka (iMessage, Facebook Messenger) i društvenim mrežama (Facebook i Tvitter kao deo ograničenog testa). Reakcije na emotikone stižu u Google dokumente jer je usluga podvrgnuta velikoj reviziji i proširuje se od procesora teksta u alatku za saradnju na daljinu.

Photo: Pixabay.com

Photo: Pixabay.com

 

Ostale nove funkcije Google dokumenata koje su nedavno najavljene uključuju podršku za smanjenje vrednosti, novi izgled bez stranica i mogućnost neprimetnog sastavljanja e-poruka iz dokumenta.

Google kaže da će reakcije na emoji biti podrazumevano uključene i da se ne mogu onemogućiti. Oni se sada uvode za domene za brzo objavljivanje, ali će većini korisnika Google dokumenata doći nakon 20. aprila. Biće dostupni pretplatnicima „Google Vorkspace Essentials, Business Starter, Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard i Enterprise Plus“, ali ne i za osnovne nivoe kao što je Enterprise Essentials.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech