Pretraži

Facebook predstavio novu opciju: Evo kako da napravite sopstvenog avatara (VIDEO)

Hi-Tech
0
Screenshot: Youtube/Glam With Jess

Avatar je zamišljen kao digitalni lik kojim korisnici mogu da izraze svoje emocije i raspoloženja. Facebook je ovu opciju uveo kao odgovor na alat Bitmoji koji je 2016. predstavio Snapchat, piše The Sun.

Facebook je rekao kako im je u cilju da privuku mlađu publiku, a opcija je postala dostupna i u Srbiji.

– Danas se komunikacija odvija uglavnom putem interneta i zato je postalo važnije nego ikada biti u mogućnosti izraziti sebe na Facebook-u -napisala je Fidži Simo, koja je zadužena za Facebook aplikaciju.


Korisnici mogu da oblikuju avatar tako da odaberu oblik lica, nosa, usana, boju očiju, kose i slično. Mogu takođe da obuku avatara, našminkaju ga ili mu stave naočare. Izgled avatara se može promeniti u svakom trenutku.

Da biste napravili svog avatara, potrebno je da otvorite Messenger ili u komentare i kliknete na emoji ikonu i odaberete nalepnice. Tada ćete naići na opciju koja će vam ponuditi da izradite vlastiti avatar.Tokom izrade avatara možete upaliti kameru, koja će vam služi kao ogledalo, kako biste što preciznije oblikovali lik prema samom sebi.

Postoji i opcija da Facebook automatski napravi avatar prema vašoj fotografiji.

Ako vam se opcija nije pojavila, potrebno je ažurirati Facebook. Moguće je i da opcija još nije postala dostupna za vaš nalog, ali iz Facebooka poručuju da budete strpljivi.

 

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech