Pretraži

DOGECOIN! Alternativna kriptovaluta koja je osvojila svet, nastala je iz obične šale (VIDEO)

Hi-Tech
0
Photo: Flickr/Aranami

Dogecoin, nova zvezda kriptotržišta, naizgled je samo još jedna kriptovaluta u koju ne možemo imati poverenja, ali mnogo je razloga zašto je ova virtuelna moneta posebna.

——————– Sponsored ——————–


Jedan od razloga je njen nastanak, koji je pomalo nekonvencionalan. Naime, valuta je nastala iz mimova koji su kružili internetom, a na kojima je pas rase Shiba Inu.

Kriptovaluta je 2017. doživela neverovatan rast. Još uvek taj rast nije toliki da biste se mogli obogatiti, kao što je bio slučaj sa onima koji su od početka posedovali Bitcoine, ali je Dogecoin toliko dobio na vrednosti da je na sebe privukao pažnju celog tržišta. 

Mnogi smatraju čak i da je ova valuta sledeća zvezda kripto-tržišta, i predviđaju mu svetlu budućnost i ogroman rast.

Photo: pixabay.com

Photo: pixabay.com


Dogecoin se prvi put pojavio 2013. godine, te njegova vrednost još od tada raste, ali brzinom koja čak i onome ko se uopšte ne razume u investicije, ne znači baš ništa. Ipak, dok su se mnogi podsmevali neobičnom coin-u, broj jedinica se uvećavao, te je krajem 2017. bilo 112 milijardi digitalnih novčića. Iako je ove godine doživeo više neuspeha, Dogecoin se i dalje doživljava kao valuta koja bi mogla da utiče na uspon alternativnih kriptovaluta.

Kada se probio krajem 2017. Dogecoin je vredeo 188 satoshi-ja (satoshi je najmanja jedinica Bitkoina), što je bilo oko 0,00673467 dolara. To još uvek najviša vrednost ove valute, ali eksperti očekuju da se to promeni do kraja 2019. godine, što je značajno za one koji nade polažu u alternativne kriptovalute. Malo je verovatno da će se neko u skorije vreme obogatiti preko trgovine Dogecoin valutom, ali veća konkurencija uvek utiče i na kvalitet tržišta.

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech