Pretraži

BORBA ZA PREDLOŽENI SPORAZUM: TikTok dobio rok da postigne dogovor u SAD-u

Hi-Tech
0
Photo: Pixabay.com

TikTok će sada imati još 15 dana, tačnije do 27. novembra, da ubedi američke zvaničnike nacionalne bezbednosti da njihov predloženi sporazum sa Oracle-om i Walmartom treba da bude odobren, prenosi PC Press.Nastavlja se borba za predloženi sporazum

  1. novembar je trebalo da bude datum kada prestaje funkcionisanje TikTok-a u Sjedinjenim Američkim Državama. Međutim, ByteDance ne samo da nije prodao firmu, već je dobio od američke vlade još 15 dana dodatnog roka da postigne dogovor. Trampov nalog oko TikTok-a nije objasnio na koji način će TikTok biti sankcionisan ako se ne postigne dogovor u zacrtanom roku. Ono što je bitno jeste da TikTok broji više od 100 miliona korisnika samo u SAD-u.

S obzirom na to da je američka vlada pri kraju mandata, jer Tramp po svemu sudeći napušta Belu kuću, izgleda da je došlo do manjih promena i popuštanja pritiska ka TikToku, jer sada imaju još 15 dana da ubede zvaničnike zašto je njihova saradnja i partnerstvo sa Oracle-om i Walmartom dobra za SAD i korisnike.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech