Pretraži

BIĆE JEDNOSTAVNIJI ZA KORIŠĆENJE: Facebook ponovo menja svoju početnu stranu

Hi-Tech
0
Photo: pixabay.com

Facebook se izgleda sprema za promene unutar News Feeda i načina na koji se informacije prikazuju korisnicima, najvećim još od 2013. godine.

——————– Sponsored ——————–

Korisnicima te društvene mreže sada se prvo prikazuje sadržaj koji je prema njihovim interesovanjima i istoriji pretraživanja odabrao algoritam. Sa nekoliko klikova mišem ili dodira prstom po ekranu telefona, moguće je promeniti postavke i privremeno omogućiti prikazivanje najnovijeg sadržaja, odnosno prikaz sadržaja honološkim redom, piše Telegraf.

Način promene prikaza uskoro bi mogao da postane još jednostavniji i brži, pošto se razmišlja o postavljanju novih kartica u vrhu ekrana, kojima bi se upravljalo tim postavkama.Tri kartice koje bi se mogle da se pojave su: kartica sa najvažnijim sadržajem (za čije uređivanje će biti zadužen algoritam), kartica sa sadržajem poređanim hronološkim redosledom (poslednje objave se prikazuju na vrhu) i kartica "viđeno".

Tu bi se prikazivale prethodno viđene objave, koje bi korisnicima mogle da budu zanimljive ako ponovno požele da ih pročitaju ili da pogledaju nove komentare na starije objave. Zanimljivo je da takva opcija već postoji, a do nje se može doći na adresi Facebook.com/seen.

Reč o opciji koja se testira, naveli su iz Facebooka su za TechCrunch i poručili da razmišljaju i o njenom testiranju među korisnicima.

Ako do svega toga zaista dođe, ta promena bi bila najveća unutar News Feed-a još od 2013. godine. Ta promena bi, ujedno, mogla duže da zadrži korisnike na toj društvenoj mreži.

Tako će, kada korisnicima dosadi sadržaj koji je za njih odabrao algoritam, oni jednim dodirom prsta po ekranu moći će da otvore najsvežije objavljen sadržaj i novitete koje su objavili njihovih prijatelji, grupe čiji su članovi ili stranice koje prate. Time bi skrolovanje po ekranu moglo da se nastaviti dalje, što znači da će se korisnicima prikazivati i više reklama.

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech