Pretraži

Apple otkazao četvrtu generaciju iPhone SE

Hi-Tech
0
Photo: Pixabay.com

Analitičar Ming Chi-Kuo je u to vreme isticao da pored tri modela koje je kompanija lansirala 2017. godine, te tri koja je spremala za 2018, Apple nije imao dovoljno sredstava i za novi SE model. To se tada nije ostvarilo, ali bi sada navodno moglo.IPhone SE 4 je trebalo da bude prvi s Apple 5G čipom, ali je kompanija od toga na kraju odustala.

Mediji se ponovo pozivaju na analize koje nudi Ming Chi-Kuo, koji tvrdi da je Apple dobavljače nedavno obavestio o tome da novog SE modela neće biti. Bilo je planirano da se pojavi 2024. godine, te da se 5G modem prvo testira na ovom telefonu, da bi posle postao deo i iPhone 16 uređaja, te sledećih modela.

Neki pak tvrde da Apple 2023. odustaje od svih iPhone modela.

Chi-Kuo kaže da je verovatnije da će Apple nastaviti s korišćenjem Qualcomm modema sve do kraja 2024. godine, a nema detaljnijih objašnjenja zašto SE odlazi u istoriju. Apple već godinama pokušava da umanji zavisnost od Qualcomm proizvoda, ali je 2019. kupio veći deo Intel odela koji se bavi proizvodnjom modema. Krajem 2020. je objavljeno da radi na sopstvenom čipsetu, ali od tada nije bilo mnogo vesti o tome, pa se još uvek ništa ne zna, osim da je SE izgleda stradao.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech