Pretraži

Apple će podići cenu iPhone 13 telefona zbog skuplje proizvodnje čipova

Hi-Tech
0
Photo: Pixabay

Prema najavama, TSMC planira da podigne cene svojih čipova, što će najviše uticati na velike kupce, a jedan od najvećih je Apple. Očekuje se da će od januara sledeće godine cene čipova proizvedenih u ovoj kompaniji, zasnovanih na uhodanim tehnološkim procesima, porasti za oko 20 procenata. Kompanija je već obavestila svoje kupce o toj odluci.Skupo, skuplje

Za najnovije čipove (koje se koriste za proizvodne procese manje od 7 nm), cene će porasti između 3 i 10 procenata. Apple koji je najveći kupac ovih čipova (sa oko 20 procenata ukupne proizvodnje), može da očekuje više cene za 3 do 5 procenata. To povećanje će se na kraju „preliti“ na kupce, koji će za novu seriju telefona morati da još dublje zavuku ruke u svoje džepove.

Sa druge strane, Apple će verovatno tu višu cenu opravdati novim, značajnim poboljšanjima implementiranim u iPhone 13. Naime, očekuje se da će ovi modeli imati u sebi funkcije dizajnirane za profesionalne fotografe i snimatelje. S obzirom da će se predstavljanje novih telefona najverovatnije obaviti za nekoliko nedelja, tada ćemo sa sigurnošću znati da li su ove informacije tačne i koje će biti maloprodajne cene iPhone 13 modela telefona.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech