Pretraži

OTKRIĆE NAUČNIKA POSTALO VIRAL: „Dženifer Aniston neuron“ se aktivira u mozgu zbog ove slike

Fun
0
Photo: Instagram/jenniferaniston

Na TikToku je otkriven „neuron Dženifer Aniston“ – moždana ćelija koja se „aktivira“ pomoću fotografije glumice – što je veoma brzo postalo viralno.

Naučna zajednica je zapravo odavno svesna da je Anistonova inspirisala nešto mnogo više od frizure „Rejčel“. Ovaj deo mozga fokusiran na slavne prvi put je otkriven kada je neuronaučnik Rodrigo Kian Kiroga, tada sa sedištem na Kalifornijskom institutu za tehnologiju u Pasadeni, objavio značajnu studiju o tome 2015.

Međutim, od srede popodne, više od 285.000 korisnika TikTok-a odjednom je upoznato sa naučnim uticajem zvezde serije „Prijatelji“ zahvaljujući sada viralnom videu o tome koji je objavio neuronaučnik i kreator digitalnog sadržaja doktor Ben Rejn, a možete ga pogledati OVDE.

  • Postoje naučni dokazi da kada pogledate ovo – verovatno postoji jedan neuron, jedna ćelija u vašem mozgu koja se aktivira svim tim fotografijama – kazao je naučnik Palo Alto iz Kalifornije u snimku prvobitno objavljenom 7. oktobra.


U originalnom članku "Nature" koji je najavljivao njihovo "Aniston otkriće", nalaz tima neuronaučnika Rodriga bio je više naučno formulisan kao "različite slike Dženifer Aniston izazvale su odgovor u jednom neuronu unutar medijalnog temporalnog režnja“.

Rein, koji ima više od 500.000 pratilaca na TikTok-u, nastavlja da objašnjava nalaze Rodrigove istraživačke studije, uključujući da "određene moždane ćelije predstavljaju ili kodiraju određene stvari, poput identiteta osobe ili objekta“.

Većina moždanih ćelija pronađena je – što nije iznenađujuće – u delovima mozga povezanim sa pamćenjem.

  • Ako znate ko je Dženifer Aniston, onda verovatno imate ovakav neuron Dženifer Aniston, ali taj neuron nije lociran na potpuno istom mestu u svačijem mozgu – rekao je Rein, koji je influenser i čest saradnik u emisijama "Good Morning America“ i ABC News".

  • Verovatno postoji nekoliko, možda čak i stotine ćelija koje kodiraju informacije u vezi sa Dženifer Aniston, i ova ćelija verovatno stupa u interakciju sa tim ćelijama. Mozak nije dovoljno jednostavan. Neuronauka može biti prilično kul – dodao je.

Glumčin PR nije odgovorio "The Post-ov" zahtev za komentar o njenoj novootkrivenoj ulozi uticajne ličnosti u nauci.

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Fun