Pretraži

2000-te se vraćaju na velika vrata: 10 modnih trendova koji dobijaju moderni zaokret ove sezone

Fashion
0
Credit: Jen Lowery / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prema mišljenju mnogih stilista i modnih stručnjaka, moda 2000-tih se vraća na velika vrata kada je reč o trendovima.

Haljine ukombinovane sa farmerkama, kaiševi sa velikim kopčama, velike marame, cipele na platformu, biciklističke helanke, pantalone sa niskim strukom… Spisak trendova koji su obeležili početak 21. veka je dug.

Sada kada se ovi trendovi vraćaju polako na modnu scenu, bitno je naći balans između ovih komada i prilagoditi ih današnjoj modi kako ne biste izgledali kao da ste se jednostavno maskirali u osobu iz ovog perioda.

Izdvojili smo 10 modnih trendova koji će se vratiti u velikom stilu kada je o ovoj godini reč. Neke smo već imali priliku da vidimo u različitim varijantama, dok će drugi biti teži za kombinovanje i neće baš svakome „leći“.

1. Majice sa printom

Majice sa printovima su definitivno morale da se nađu na vrhu ovog spiska, s obzirom na to da su obožavane i od strane mlađe, ali i starije generacije.

U zavisnosti od printa, odnosno toga šta se nalazi na majice, one su dobar izbor za školu, posao ili zabavni izlazak, a ukoliko su dodatno ukrašene šljokicama, cirkonima ili perjem – tim bolje.

Credit: Everett Collection / Everett / Profimedia

2. Tašnice za rame

Svoj veliki procvat doživljaju upravo ove tašnice, koje će se idealno uklopiti uz kežual, ali i elegantnije kombinacije.
Različiti paterni, rajfešlusi i kopče dodaće svakom vašem autfitu pravu dozu šika i zabave.

Credit: Mark Mainz / Getty images / Profimedia

3. Mikro mini-suknje

Mini-suknje nikad nisu izašle iz mode – bar kad je o noćnim izlascima reč, ipak mikro mini-suknje su doživele svoj najveći procvat 2000tih tokom ere Paris Hilton. Sa karnerom koji je činio veći deo suknje i krop topom, bili biste spremni za najluđu žurku u gradu.

Danas je najbolje ove mirko suknje iskompinovati sa oversajzd majicama kako biste postigli savršeni balans.

Credit: SBM / PictureLux / Hollywood Archive / Profimedia

4. Prsluci

Prsluci su bili prisutni u modnom svetu oduvek, međutim ovaj „dodatak“ sve češće postaje zvezda autfita. Bilo da se radi o teksas, kožnim ili „odelo“ prslucima, ne možete pogrešiti u izboru. Dodavanjem dugmića, lanaca ili bedževa još više ćete začiniti svaki stajling.

Credit: Michael Germana / Everett / Profimedia

5. Cipele na platformu

Ove cipele nisu izmišljene 2000tih, ali u tom periodu svaka cipela je bila pravljena sa velikom petom.
Iako je nova moda donela veliku popularnost patikama (zbog čega su mnoge žene zahvalne), ali ovog leta velike, raznobojne platforme, kao i drvene klompe postaće nezaobilazni detalj vaših kombinacija.

Credit: SBM / PictureLux / Hollywood Archive / Profimedia

6. Cirkoni

Svetlucavi (ali donekle jeftini) cirkoni izlepljeni svuda po odeći bili su omiljeni odabir brojnih poznatih ličnosti. Ovaj trend vratiće se na velika vrata ove sezone, ipak potrudite da se da birate komade koje ćete lako ukombinovati sa nešto šik i modernijim pantalonama, suknjama, topovima, kako biste dobili pravi balans.

Credit: SBM / PictureLux / Hollywood Archive / Profimedia

7. Farmerke niskog struka

Ne postoji poznate ličnost koja nije prošetala ove farmerke crvenim tepihom. Iako su poslednjih godina duboke farke postale omiljeni komad u svačijem ormaru, zbog njihove praktičnosti i zbog toga što su pokazivale najbolje od nečije figure, istovremeno savršeno skrivajući mane, došao je trenutak da niski struk ponovo doživi svoju popularnost.

Savet za sve ljubitelje ovog modela: obavezno nosite kaiš kako bi farmerke ostale na mestu.

Credit: Rights Managed / Mary Evans Picture Library / Profimedia

8. Špicaste čizme

Čizme ispod kolena, tanka štikla, i špicasti vrh vrlo brzo će postati vaša omiljena stvar u ormaru. Savršeno se uklapaju uz haljine, suknje, ali i farmerke i dodaće vašem autfitu pravu dozu „opasnosti“.

Ovaj trend bio je omiljen godinama među poznatima, a jednom kada ga isprobate, zasigurno će postati i vaš.

Credit: Judie Burstein / Zuma Press / Profimedia

9. Krop topovi

Posle 2000tih, krop topovi su izlazili iz mode i vraćali se na scenu nekoliko puta. Ono što je toliko privlačno kod ovij majičica jeste što će se savršeno uklopiti uz bilo koje pantalone, farmerke, suknje, šorceve i jednom kada počnete da ih nosite postaće nezamenljivi deo vašeg stajlinga.

Bilo da idete u običnu šetnju ili obilazak klubova, ovaj komad će se lako uklopiti uz vaše planove.

Credit: DAVID BUCHAN / Shutterstock Editorial / Profimedia

10. Jakne od lažnog krzna

S obzirom na to da su pobune protiv pravog krzna sve glasnije i glasnije, nije nikakvo čudo što ovaj komad ponovo doživljava svoj procvat.

Naravno, sa godinama lažno krzno je postajalo sve kvalitetnije, a ono što će vašu jaknu učiniti definitivno još zanimljivijom jeste ako se odlučite za neki model u jarkoj boji.

Credit: PRPP/PictureLux / Hollywood Archive / Profimedia

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Fashion