Pretraži

VATROM NA VATRU: Uticaj eklipse u Jarcu ćemo osećati još pola godine, ova 3 znaka čekaju promene

Astro
0
Photo: pixabay.com

Na 24 stepenu znaka Jarac dočekala nas je eklipsa čiji će se uticaj osetiti u narednih 6 meseci. U mesecima kada se eklipsa događa na nebu, istaknuti su dani dramatičnih preseka i događaja, ali svoj prvi efekat eklipsa pokazuje za mesec dana, kada se energije smire. Rak, Vaga i Ovan mogu da očekuju značajnije promene.

——————– Sponsored ——————–

Možda smo došli do preseka naših života. Na stazama kojima ni ne znamo ime. Na prelomima koji su pogrešno srasli. Možda stojimo usred ničega čekajući da se nešto dogodi. Ili možda stojimo nadomak svega sto smo zasluženo stekli, piše astrolog Sanja Paraminski Aisha, a prenosi Atma.

Tema ove eklipse su granice. Ona crta koju jesmo ili nismo spremni da podvučemo. Onaj zarez u nama koji stavljamo svuda gde treba da ide tačka. Onaj osećaj da smo pomerili svoje ciljeve i stigli do njih. Onaj trenutak u kojem jesmo ili nismo dozvolili da nešto prodre u nas i da nas obuzme.

Mesec u Jarcu je u zagrljaju Plutona. Ježiš se svaki put kad te dotakne misao. Ispod kože drhti ceo jedan svemir. Udaraš čežnje kao mramorni dodir. Gde smo to davno nekada ostavili sebe i sad se nalazimo. Pogledom u pogled. Šapatom koji nemo priča. Jezikom koji ispisuje sve sto se nismo usudili. Dopuštanjem koje nas konačno ima. Obuzete. Neizbežno. Utrljali smo svoja buđenja kao so na rane. I nije moglo biti gore i bolnije. I nije moglo proći, a prošlo je. Udahnuli smo se. Razasuti. U hiljadama otkucaja nečijih tuđih života koji su tako naši.Mesec do Plutona izaziva transformacije. Promene. Snagu i moć. Pokretanje. Stvari koje ne idu u istom pravcu zapravo ni ne idu. Pred nama su meseci korenitih odluka. Zaokreta. Rasta i raspadanja. Umrlih završetaka i nikad viđenijih početaka. Emotivne katarze. Sazrevanja. Potreba da se raste, jer padali smo i previše. Poneke priče su fatalne. Poneke sami učinimo takvima. Mnoge veze i odnosi će ili završiti svoje cikluse ili se povezati ozbiljnije. Zavisno od vaših puteva. Priče. Sudbina.

U trenutku eklipse na nebu se odvija i opozicija Venere iz Raka i Saturna iz Jarca. Slika prepreke. Zida. Granice. Daljine. Godina. Slika struganja sebe i klesanja. Nekih boli koje bole. Koje podsećaju. Koje venu i zatrpavaju. Nekih snaga u nama koje smo predali drugima u ruke. Nekih nas samih. Ogoljenih do kostiju i kože. Otvorenih do zadnjih atoma snage. Raspucalih u padanjima. Nekih nas lomljivih na komade koje smo uvek vešto sastavljali. Neki vi u pokušaju da se otvorite. Verujete. Da prihvatite. Da se otrgnete od prošlosti i strahova.

Jesmo li umorni jer smo predugo bili neumorni. Jesmo li se naučili odvojiti od onoga sto nije naše? Tuđih problema. Pokora. Prestupa. Reči. Želja. Postupaka. Granica. Tuđih promena. Puteva. Tuđih karmi. Naših predaka. Jesmo li spremni da otpustimo svaki grč u telu koji govori da nismo voleni ili da ne znamo da volimo?

Neki sasvim dodirljivi, okrnjeni, uništeni ljudi žedniće vašim životima. Neki sasvim dovoljno slupani. Zaglavljeni. Otkinuti od sebe. Neki sasvim obični sa tako puno mogućnosti da pruže. Neki sasvim svoji i spremni da postanu nečiji na teže načine. Neki u strahu od ljubavi. Bliskosti. Neki potpuno nevešti da vas obore sa nogu ipak će vas oboriti. Jer tela o tela ipak pucaju. Koliko god želeli da pobegnemo. Od sebe. I otvaraju nam se u ranama. Koje nemojte da bolite. Neki naizgled hladni ljudi. Oštri. Odsečni. Razočarani. I u njima ceo jedan svet koji diše. Neuporediv ni sa čim. I toliko u vama. U ogledalima koja hvataju vaše preke poglede. Dok se ne volite. Vi.

Photo: pixabay.com

Photo: pixabay.com

Eklipsa u Jarcu nalik je dozivanju sudbine. Utelovljenje poslovnih mogućnosti. Ozbiljna teza kojoj se dajete. Vas odnos sa najbitnijom osobom – sa samima sobom. Vaše krhotine koje toliko lepo sijaju u oluji. U načinu prepoznavanja. Vaše borbe koje ste do sada prošli. Kao ordeni za hrabrost. I za mnogo vise. Jer vi ste sve to. Ona najviša tačka u vama i granica koju nikad niste postavili. Sav zbir glasova i jeka. Strahova. Realitet naslikan u porama. Vi ste biće koje umije, hoće, i može kad treba. A treba uvek. Zbog sebe. Činiti nemoguće mogućim.

Eklipsa će probuditi i neka razrešavanja unutar porodice. Neke stvari raslojene na hiljade drugih slojeva. Najtanjih ornamenata duše. Zaustaviće se vreme. Prilike. Mesta i ljudi. Ništa neće biti lako. Najmanje ono što treba da osvojite. Bilo da su to poslovi. Veze. Odnosi. Ljudi. Tela. Nagrade. Snovi. Želje. Stavite ih u sebe i oni su već osvojivi. Onda kad osetimo da je naše.

A vreme će to i pokazati. Mars i Merkur podržani u vatrenom trigonu Jupitera kao da znaju: Vi ste izmišljeni za ovaj svet koji stoji i koji vas gleda. Posmatrani posmatrate. U očima koje vrište na dodire. Gde mirišete na isto. Tu negde na svratištima svojih čekanja. U načinima na koje upijamo sebe. Sasvim slučajno. Nepovezano postaje povezivo. Daleko blisko. Različito slično. Nespojivo spojeno. Izgorelo opet plamće. U dahu. Žaru. Tišinama. Vrišteće.

Prihvatićemo sve sto nam Svemir sprema i kad najviše budemo goreli, gasit ćemo se Vatrom na vatru… znajući, najbolje je u nama i boljeg nema.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Astro