Pretraži

SVAKI ZNAK ZODIJAKA IMA SVOG VLADARA: Saznajte koja planeta upravlja vašim životom i kako utiče na vas

Astro
0
Photo: pixabay.com

Vladajuća planeta je gospodar vašeg znaka. Budući da Mesec predstavlja arhetip majke – Rak je brižan prema najmilijima, Jupiter donosi sreću Strelcu, a Neptun je Ribe nagradio umetničkim talentima. U nastavku saznajte koja planeta upravlja vašim znakom:

——————– Sponsored ——————–

Ovan

Planeta vladar: Mars

Ovan nije slučajno prvi znak Zodijaka, jer njihovom vladavinom počinje proleće. Sa njima se otvara novi zodijački i životni ciklus. Tako i njihov vladar Mars voli uvek da bude prvi i da pobeđuje, ali i da nameće tempo ostalm znakovima Zodijaka. Snaga njihove odlučnosti i nagona vodi vas tamo gde treba da idete i to brzo, bez odlaganja. Jednostavno rečeno, vi ste ratnik, onaj koji se bori za sebe i svoje. Prema drevnoj rimskoj mitologiji, Mars je Bog rata. On je i simbol energije, strasti, preduzetništva, takmičarskog duha, odvažnosti, akcije. On stvara lidere sa snažnim nagonom prema kretanju i osvajanju novih područja. 

Bik

Planeta vladar: Venera

Kad pomislite na Veneru, verovatno pomislite na stvari vezane uz ljubav, lepotu, uživanje. Bikovi imaju tu čast da ih vodi Venera koja će uvek znati da izabete dobru hranu, fine tkanine, da prepozna lepo umetničko delo. Zbog njenog uticaja Bikovi su skloni da razmaze svoja čula i svet oko sebe doživljavaju kroz mirise, dodire. Boginja ljubavi takođe igra ulogu u njihovoj dubokoj odanosti i predanosti onima do kojih im je stalo. Kada im neko uđe u srce, Bikovi će ga teško pustiti napolje. Osim toga, uz pomoć Venere znaju da nanjuše izvore zarade i osiguraju egzistenciju.Blizanci

Planeta vladar: Merkur

Nema pričljivije planete u Zodijaku od Merkura. U rimskoj mitologiji, Merkur je bio glasnik bogova. Ova planeta podstiče Blizance da dele stečeno znanje, informacije, svoje misli i ideje s drugima. Blizanci imaju izuzetno jak intelekt koji vapi za novim znanjima. Puno razmišljaju i mnogo stvari odjednom im privlači pažnju, pa im je teško da miruju i da se usrede na duže vreme na ono što rade. Merkur će ih voditi na putovanja, upoznati sa novim ljudima putem društvenih mreža, jer Blizanci ne mogu sami, trebaju im drugi ljudi.

Rak

Planeta vladar: Mesec

Osećanja Rakova su podložna naglim promenama, poput plime i oseke. Za to je zaslužan njihov vladar Mesec koji utiče na ljudske emocije kao što utiče na plimu i oseku. Rakovi su osetljivi i ranjiviji od drugih znakova i upijaju tuđa raspoloženja. Mesec takođe predstavlja arhetip majke, pa su vrlo brižni i imaju snažan poriv za negovanjem onih koje volite. Zbog uticaja Meseca Rakovi od drugih traže upravo ono što pružaju: sigurnost i osećaj pripadnosti.

Lav

Planeta vladar: Sunce

Najsjajnija zvezda za najponosniji znak Zodaka, ima smisla. Sunce u Lavovima želi da bude primećeno, želi da svojim sjajem opčini druge, da bude neko i nešto i ako se nečega boji to je prosečnost. Sunce u horoskopu predstavlja naše "ja", temeljna načela bića koja čine ono što jesmo, dakle identitet. Stoga Lavovi nemaju mnogo izbora osim da budu ono što jesu jer to je put na kojem će doživeti najviše uspeha i srećnih trenutaka. Sunce će im pomoći u tome da otkriju ko su, šta ih usrećuje i šta im je potrebno da bi bili zadovoljni sobom.

Photo: pixabay.com

Photo: pixabay.com

Devica

Planeta vladar: Merkur

Device dele vladara sa Blizancima, ali Merkurove karakteristike su u ovom znaku nešto drugačije od onih kod Blizanca. Device su vešti analitičari, a logika im je jača strana. Precizne su, vole da planiraju i ulažu puno energije u rad, bilo da je reč o poslu ili dovođenju stvari u red. Rođene su da bi organizovale stvari i pomagale drugima u njihovom provođenju. Njihov um je takođe jak kao i kod Blizanca, mnogo razmišljaju, ali i deluju na način da slažu stvari i stavljaju ih na njihovo mesto. Bez Devica ne bi bilo reda, rada i discipline. 

Vaga

Planeta vladar: Venera

Venera vlada Vagom, isto kao i Bikom. Njima je takođe je dat smisao za lepotu, šarm, talent za zavođenje. U slučaju Vaga Venera veoma usmerava na odnose s drugima, na ljubav. Vage ne podnose samoću, trebaju im ljudi, a ispunjeo se osećaju tek kad u u ljubavnoj vezi. Postoji i ta stalna težnja prema ravnoteži, skladu, poštenju. Vole lepu odeću, imaju smisao za diplomatiju, uređenje enterijera, znaju kako da udovolje drugima. Odnosi zauzimaju najvažnije mesto u životu Vaga i kad tu stvari zakažu, sve im se čini besmisleno.

Škoprija

Planeta vladar: Pluton

Vladar Škorpija je Pluton, najudaljenija, a najmoćnija planeta Sunčevog sistema. Pluton je povezan s tamom, podsvesti, smrću i ponovnim rođenjem i to Škorpije često stavlja u poziciju žudnje za misterijama, nedostupnim informacijama, osobama. Istraživački duh Škorpija je sposoban da duboko uđe u materiju koju izučava, raščlani je i ponovo sastavi kako bi je bolje razumeo. One teže intenzivnim životnim iskustvima i fascinirane su svime što je nedokučivo i skriveno. Pluton im daje sposobnost da stupe u kontakt sa podsvesnim i to ih čini jednim od najmoćnijih znakova u Zodijaku.

Photo: pixabay.com

Photo: pixabay.com

Strelac

Planeta vladar: Jupiter

Strelčevi su blagosloveni Jupiterom koji u Zodijaku deli sreću, podstiče na lični rast, razvoj kako ličnih, tako i profesionalnih ambicija. Zbog njega Strelčevi žele da uče, obrazuju se, steknu diplomu, putuju u daleke krajeve, upoznaju druge kulture i ljude. Njihova domovina nije država u kojoj žive, već svet. I upravo zbog tog Jupitera Strelčevi požele da žive u grdu koji pruža mnogo više prilika za razvoj nego što je to mesto u kojem su rođeni. Spontani su, iskreni, nemaju dlake na jeziku, a optimizam je jedna od njihovih vrlina. 

Jarac

Planeta vladar: Saturn

Znakom Jarca vlada Saturn, planeta karme, odgovornosti, karijere. Sa njime prepoznaju vrednost, daju značenje onome što se događa i naporno rade kako bi postigli nešto. Jarčevi se polako uspinju, nikuda ne žure jer znaju da će pre ili kasnije stići do svog cilja. Saturn im daje ambiciju, osećaj dužnosti i pouzdanost. Saturn je nadzornik ostalih planeta, drži sve u redu i osigurava jasne puteve do cilja. Saturnov uticaj ih čini onima koje svi uvek žele da imaju u svom timu, a istovremeno i onima koje ne žele da izneve.

Vodolija

Planeta vladar: Uran

Uran Vodolijama daje pečat originalnosti, inovacije, sposobnosti da vide ono što dolazi i budu korak ispred drugih. Oni preziru stereotipe i okvire, beže od ograničenja, preispituju pravila i jedino što im je zaista važno jeste sloboda. Sloboda da budu ono što jesu, da rade ono što žele, da su svoji. Uran im daje tu energiju električnog naboja koja naglo sevne i upali lampicu saznanja. Nekad i nešto unište, spale kako bi se moglo dalje. Jer sa Uranom uvek ima nešto vredno što je dobro usvojiti, naučiti, upoznati, pa je u to ime važno osloboditi se okova koji nas drže na mestu. 

Ribe

Planeta vladar: Neptun

Neptun je u rimskoj mitologiji bog mora. Voda, more je simbol osećajnosti, dubina do kojih je nekad teško dopreti. Neptun Ribama daruje maštovitost, kreativnost, često i nadarenost za umetnost. Ribe privlače nebo i oblaci, a na zemlju se spuštaju samo povremeno, paim stvarnost nekad izmiče. Teško im je da povuku, prepoznaju tu granicu između mašte i realnosti. Imaju izuzetnu intuiciju i povezuju se sa drugima kroz nebom darovanu empatiju i sposobnost dubokog saosećanja. 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Astro