Pretraži

SUTRA POČINJE RETROGRADNI MERKUR: Jedne stvari se čuvajte, a sve što odlazi – pustite!

Astro
0
Photo: pixabay.com

U nedelju, 7. jula Merkur počinje da se kreće unazad. To će se dogoditi na 4. stepenu Lava. 19. jula se opet vraća u znak Raka, da bi 1. avgusta krenuo prema napred sa 23 stepeni Raka.

——————– Sponsored ——————–

Većini koji prate astrologiju i astrološka kretanja, pa i površnim poznavateljima te discipline, poznat je termin retrogradnog kretanja Merkura. Često u vrijeme takvog fenomena dolazi do odgađanja, kašnjenja, zabuna, pogrešnih tumačenja okolnosti, pogrešnih interpretacija tuđih reči, sporijeg protoka informacija. Ponekad otkazuju i kućni aparati, nešto se kvari, nešto zaturimo, a ponekad i nešto izgubimo, piše Julijana Oremović, a prenosi Atma.

Ne uspevamo da dođemo do osobe koja nam je potrebna. Razgovori su nedorečeni, ostajemo u stanju zbunjenosti, nedostaje nam informacija kako bismo mogli da odlučimo i delujemo.

Zato ovo vreme nije dobro za nove početke i velike odluke. Pričekajte malo. Smirenije razmotrite okolnosti, situaciju u kojoj se nalazite. Promatrajte signale pored puta.

S retrogradnim Merkurom prošlost se nekad ponavlja. Javi nam se osoba iz prošlosti, sretnemo nekog koga nismo dugo videli.Neretko nešto započne i mislimo – super, ovo miriše na dobro, a onda odjednom sve uspori ili zastane. I nije nam jasno…

Ovo je i put u podsvest, u prostore ispod praga svesnosti. Dolazimo do novih uvida, shvatanja, puno toga se preispituje u našem umu, a nismo to još u mogućnosti jasno da iskomuniciramo.

Stoga sopstvene misli mogu da nas zbune. Mogu da nas zbune i reči i izjave drugih ljudi. Nemojte ih uzimati previše srcu. Dopustite vremenu neka vam pokaže kako će se situacija dalje odvijati.

Karmička astrologija tumači retrogradne planete kao neku vrstu ispita. Ponavljamo iskustva, možda i iz prošlih života. Dolaze nam lekcije koje nam omogućuju dublje uvide, stavljamo stvari na svoje mesto. Ako ništa nismo naučili iz prošlih grešaka, možda treba da se vratimo na mesto koje smo napustili i doživimo opet isto ili slično. Ponavljanje je majka znanja.

Možda po poslednji put treba da se osvrnemo unazad i doživimo onaj AHA trenutak.

Aspekti koji će popratiti početak retrogradnog kretanja Merkura govore o vrlo intenzivnim i dramski obojenim razgovorima. Merkur i Mars nalaze se u neposrednoj blizini, a izaziva ih Uran. Provokacije, obrambeno ponašanje, ljutnja – sve je moguće. Možda ćete nešto doživeti i proživeti što ćete procesuirati u nedeljama koje su ispred vas, a sve će nekako sesti na svoje mesto od 1. avgusta kada će Merkur početi da se kreće prema napred.

U svakom slučaju, delujte promišljeno, budite strpljivi i nemojte dopustiti da vas neke situacije izbace iz ravnoteže. Gubljenjem živaca i ulaskom u svađu teško da ćete išta rešiti. Ostanite smireni.

Photo: pixabay.com

Photo: pixabay.com

Neki planovi će se neočekivano promeniti.

Neke teme koje bi mogle biti aktuelne obuhvaćaće roditeljsku ulogu, decu, ljubav, prijatelje, novac.

Ima još nešto zanimljivo u ovim danima pred nama.

Osim što smo u periodu između dva pomračenja, jedno je okončano, druga nam predstoji, Saturn se smestio tačno na južni Mesečev čvor, a Sunce se približava severnom Mesečevom čvoru, dakle nasuprot južnog čvora i Saturna. Nešto iz prošlosti treba da pustimo i otpustimo. Oslobodimo se straha i nesigurnosti. Preuzmemo odgovornost. Odrastemo. Odnosi s bivšim ljubavima, iskustvima iz prošlosti, roditeljima, profesionalne ambicije mogu biti podložniji čišćenju, restrukturiranju, temeljnim promenama.

Zato otvorite oči i smireno promatrajte šta će vam se događati u narednim nedeljima. Ništa ne dolazi kako bi vas porazilo, već je tu kako biste shvatili, naučili i osnažili sebe i svoj život. Kako biste išli prema napred i otklonili stege koje vas u tome onemogućavaju.

Sve što odlazi ispratite u miru jer vam verovatno više ne služi.

Oprostite sebi. Pronađite mir s prošlosti. I stvorite novu viziju budućnosti.

I jedan datum može biti značajniji. Reč je o 15. avgustu, kada Merkur dolazi na poziciju s koje je krenuo retrogradno. Ciklus koji će započeti 7. jula, oko tog datuma će se zaokružiti.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Astro