Pretraži

SUDBINA JE POČELA DA SE MENJA: Evo šta nas očekuje ove jeseni

Astro
0
Photo: pixabay.com

Kao što Mesec ima svoj lunarni ciklus (mladi, puni i tamni mesec) tako i Sunce kroz godinu dana napravi svoj krug – kolo godine. U tom kretanju naročito su važne jake energetske točke i vibracije – prolećna i jesenja ravnodnevnica, kao i zimski i letnji solsticij, kao i tačke između ekvinocija i solsticija, piše loveseansa.rs.

Astrološka godina, za razliku od kalendarske, započinje ulaskom Sunca u znak Ovna (prolećna ravnodnevnica), a svoj vrhunac, nešto kao pun Mesec, doživljava ulaskom Sunca u znak Vage, odnosno na jesenju ravnodnevnicu.

Kakva je astrološka situacija u tom trenutku jest planetarna energija koja će nas pratiti kroz ovu jesen, od 22. septembra, u 15:30 sati. U tom trenutku ulaska Sunca u Vagu na nebu je zahtevan aspekt T kvadrat koji čine, na vrhu Jupiter, Saturn i Pluton u Jarcu, a sa strane Merkur u Vagi, i Mars u Ovnu.

Ovaj aspekt najviše govori o komunikaciji – Merkur u Vagi želi skladnu, lepu, mirnu i harmoničnu komunikaciju, hoće diplomatiju i pomirenje, ali Mars iz Ovna ga tera na prepirke i svađe. Dolazi do naglih reakcija, kaže se nešto pre nego se razmisli, pa nam posle bude žao.Prisutna je velika impulsivnost u komunikaciji, a u krajnjem slučaju može se izreći nešto u afektu. S jedne strane ovo može biti dobro i pročišćujuće, da kažemo napokon ono što mislimo, da iz nas izađe sve ono što nas je dugo tištilo i što smo nastojali zadržati za sebe. Međutim, ovde treba voditi računa da se radi o lošem aspektu, pa može doći do svađe, neshvaćanosti i prekida komunikacije. Zato ipak treba ohladiti i pokušati kontrolisati reči.

Loš aspekt Merkura sa Jupiterom dovodi do praznih obećanja, kaže se nešto što nije moguće izvršiti, makar je namjera bila dobra. Kvadrat Merkura sa Saturnom i Plutonom dovodi do teških misli, pesimizma, opsesija i krivog tumačenja tuđih riječi. Dakle, kad se ulovimo da vrtimo stalno jedno te isto, da nas je nešto skroz uzelo, treba na to obratiti pažnju i sjetiti se da stvari možda nisu onakve kakve nam se čine u tom trenutku.

Također, ovi aspekti daju i određenu okrutnost u govoru, pogotovo kad se radi o jačim od sebe – šefovi, nadređeni, autoriteti mogu biti jako neugodni u ovom razdoblju. Mogu reći nešto što će povrediti i još više spustiti podređene.

Retrogradni Mars u lošim aspektima sa Jupiterom, Saturnom i Plutonom pogoršava situaciju jer se čini da se ništa ne pokreće, da ništa ne ide koliko god se trudili, a zahtevi nadređenih su veliki. Dolazi do tvrdokornosti i nerazumevanja situacije, te se želi pritiskom i silom napraviti nešto što ne ide.

Ipak Sunce ulaskom u Vagu, zadržava dobar aspekt sa Saturnom i Plutonom (pa preko njih i sa Jupiterom), tako da daje snagu da se izdrže teški trenuci i da se oporavi nakon njih. Prisutna je jedna upornost u delovanju i zadobivanje zdravog autoriteta. Takođe, skladan aspekt Jupitera i Neptuna daje viši smisao celoj situaciji, srećne okolnosti, kao i veću posvećenost duhovnosti.

Mesec u Strelcu i Venera u Lavu u odličnom aspektu, daju jednu čisto drugačiju boju ove jeseni od onog opisanog gore u T kvadratu. Mesec i Venera uvek znače snažno osećanje ljubavi, zaljubljenost, želju za izražavanjem nežnosti, naklonost jedan drugome, duboko prijateljstvo, povezanost. Budući da su oba u vatrenom znaku, ovakvoj ljubavi dodana je strast i treperenje.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Astro