Pretraži

RETROGRADNI MERKUR NAS VRAĆA UNAZAD: Evo kako da se zaštitite od njegovog uticaja

Astro
0
Photo: pixabay.com

Od 14. oktobra do 3. novembra Merkur se kreće unazad i pridružuje se i Marsu koji je u istom retrogradnom stanju od 9. septembra, piše astrolog Julijana Oremović.

Vraćamo se unazad, u neke odnose ili situacije koje nismo dovršili kako bi ih ovaj put bolje shvatili, posložili i arhivirali.

Pod retrogradnim planetima često ne znamo tačno šta činiti i kuda ići, stvari dolaze sa odlaganjem, informacije sporije teku, pa je jako važno biti promišljen i ne odlučivati dok nismo sigurni.

Dobro je dati poverenje životu da se pokaže šta jeste, delovati najbolje što znamo i možemo.

Budite pažljiviji u komunikaciji kako vam ne bi promakle neke važne informacije.

Dobro je voditi više računa o poslovima koji su vezani uz banke, pozajmice, neplaćene račune, finansije, sve što je pozajmljeno, a nije vraćeno.Ovo je i vreme u kojem je dobro videti imamo li dovoljno hrabrosti jasno komunicirati neke stvari kako bismo otklonili prepreke zbog kojih ne možemo uspostaviti poverenje, bliskost i intimnost.

Tokom svog retrogradnog kretanja Merkur će se dva puta suočiti sa Uranom (jednom već jest 7. oktobra), pa sa Saturnom s kojim je već bio u napetom aspektu 23. septembra.

Ovo je samo znak da se neke lekcije ponavljaju sve dok se ne usvoje. Vraćamo se unazad, da bismo u budućnosti mogli prema napred. Okolnosti se čiste i pokazuju do kraja. Nemamo prostora za pauzu. Verujem da svako od nas ima neku svoju temu koja mu je trenutno u fokusu. I sve ovo što se sada događa priprema nas za prekretnicu koja se događa, odnosno započinje krajem godine.

19. i 20.10., 16. i 17.11. Merkur opozicija Uran

Usporite. Ne brzajte sa zaključcima i odlukama. Izgovarajte stvari na pravi način. Dopustite sebi da vidite okolnosti iz više perspektive. Donose se neke odluke finansijske i materijalne prirode. Događaji mogu biti povezani sa okolnostima sa kojima ste se prvi put susreli oko 7. oktobra.

31.10., 1., 5., 6. i 7.11. Merkur kvadrat Saturn

Reč je o napetom aspektu koji je pokrenuo neke događaje još oko 23. septembra i sada sledi nastavak. Teme koje obuhvataju ovaj aspekt vezane su uz odnose, ugovore, parnice i kvalitetu komunikacije sa drugima. Moguće je da se pojavi nezadovoljstvo na poslu ili kvalitetom neke usluge koja vam je bitna. Često se pojavljuje i krivica, mentalna zasićenost, osećaj da nam ništa ne ide od ruke te preopterećenost obavezama.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Astro