Pretraži

POMRAČENJE PUNOG MESECA DONOSI VELIKE PROMENE: Evo kako će uticati na vaš znak Zodijaka!

Astro
0
Photo: pixabay.com

Zahvaljujući tome, ovaj je pun Mesec povoljan za učenje, prikupljanje znanja i izazove koji obogaćava intelekt. On vam daje mnogo energije i novih ideja, gura vas da idete napred, čak i ako se putem morate suočiti sa preprekama. Ako ste sramežljivi, ovo je pravo vreme da to prevladate, proširite svoje granice i upoznate nove ljude.

Naglasak je na komunikaciji, kretanju, delovanju, radoznalosti i poduhvatima. Tu su uzbudljive prilike za učenje i rast, ali samo ako ostanete otvorena uma.

Strelčev vladar Jupiter u retrogradnoj je fazi je u konjunkciji sa Plutonom u Jarcu, zato vas ograničavaju sile izvan vaše kontrole – srećom, optimizam, koji je zaštitni znak Strelca, može vam pomoći da i unutar tih nametnih granica nađete slobodu.

Budući da je sad Venera retrogradna u Blizancima, otkrivate da mnoga vaša stara uverenja, interesi i vrednosti za vas više nemaju isto značenje. Opozicija između nje i punog Meseca ističe pitanje što vas sada inspiriše, piše Sensa.hr.

Mnogo izazova donosi T-kvadrat u promenjivim znakovima: i Mesec i Sunce u kvadratu su s Marsom u Ribama, što naglašava agresivnost, nemir i impulsivnost, pridonoseći nepredvidljivosti. Bes bi mogao proključati i dovesti do prenagljenih odluka. Sprečite to tako da ostanete centrirani i posvetite se sebi.

Najbolji način za otpuštanje tenzija sada je oslanjanje na energiju Device (jedinog promenjivog znaka koji nije zahvaćen ovom dramom), analitičnu i usmerenu na rešavanje problema.

Photo: pixabay.com

Photo: pixabay.com

 

Napetost u odnosima

U kvadratu s Marsom, koji je pak u konjunkciji s Neptunom, našla se i Venera. To povećava strast u vezama, ali može doneti i napetosti, čak i razočaranja u bliskog prijatelja ili voljenu osobu.

S kvadratom između Merkura u Raku i Chirona u Ovnu pojačana je osetljivost, ali iako bi vam prvi impuls mogao biti da reagujete definitivno, time bi se samo propustio potencijal za emocionalno isceljenje. Komunikacijski kanali trebaju ostati otvoreni, a uz sekstil Urana i Merkura, koji savetuje da pročistite misli, mogući su neočekivani uvidi.

Ove godine junski pun Mesec prati lunarna pomračenja u Strelcu, koja uvodi u sezonu pomračenja što će se protegnuti do jula te je prva u nizu pomračenje koje će se na osi Strelac/Blizanci događati iduće dve godine.

Pomračenje uvek signalizuju promenu i iniciraju mesecima dug proces otpuštanja stare energije kako bi se oslobodio prostor za novo. Lunarno pomračenje u Strelcu želi istinu i samo istinu – zato budite spremni i na šokantna otkrića.

Biće kristalno jasno šta treba otići. Reč je o nečemu što kuva već neko vreme. Postoji li u vašem životu područje koje svesno ignorišete, nakon ovog pomračenja to više neće biti moguće.

Ovo pomračenje Meseca polusenkom na maksimumu je u 21:25 sati, desetak minuta nakon početka Mesečeve mene, i biće vidljiva u našim krajevima (ali gotovo se ne može razlikovati od uobičajenoga punog Meseca).

Pomračenje uvek intenzivira trenutne uticaje. A za vreme ovoga punog Meseca borimo se sa ravnotežom između onog što se bliži svom kraju i onog na što se trebamo usredsrediti.

Photo: pixabay.com

Photo: pixabay.com

 

Jasnoća ciljeva sad je varljiva, a motivacija može biti upitna. Verovatno je stoga najbolje preseći: baciti tu posudu koja pušta i uzeti novu za svoju budućnost koja uključuje čvršću veru da je sve upravo onakvo kakvo treba biti. Namera koju biste sada trebali odrediti valja biti vezana uz to kako se želite osećati kad je reč o vašem životu u ovom zanimljivom vremenu preokreta i promene.

Pomračenje je okidač za naše instinkte i možemo ili reagovati negativno, sa strahom, ili iskusiti poverenje i podršku kako radimo sa zemljom. Zato sada svakako nađite vremena za boravak u prirodi i uzemljenje.

Imate li probleme sa donjim delom kičme, karlice i kukovima, zatražite od zemlje da podupre taj temeljni deo vašeg tela. Možda nelagodu u tom delu tela uzrokuje rastakanje starih obrazaca lažne podrške. I to će proći. Nastavite raditi, kretati se i biti pozitivni. Verujte zemlji.

Tokom lunarnog pomračenja suočavate se sa vlastitim nesigurnostima. Morate ne samo biti sposobni zamisliti da se promena može dogoditi i šta će se promeniti nego takođe morate imati snagu volje proklamirati: "Spreman/na sam i savršeno pripremljen/a za ovu promenu i učiniću sve da se ona dogodi."

Ipak, kada su posredi pomračenja, uvek se savetuje da izbegavate donositi važne odluke sedmicu pre i posle pomračenja: na svetlo dana kasnije bi mogle doći nove informacije koje bi mogle promeniti vaš smer.

Uticaj ovog lunarnog pomračenja u Strelcu najviše će osetiti oni rođeni u tom znaku između 5. i 10. decembra te pripadnici Blizanaca kojima je rođendan u perioda od 4. do 8. juna.

Junsko pomračenje biće pun Mesec uopšteno jače uticati na rođene u znaku Strelca, Blizanaca, Device, Vage, Vodolije, Ovna i Lava, a na njega će osetljivi biti oni kojima je podznak u jednom od tih znakova. Ali njegov uticaj neće izbeći ni ostali znakovi.

Photo: pixabay.com

Photo: pixabay.com

 

Ovan: Usredsredite se na aktivnosti. Napori koje ste poduzeli počeće davati plodove. Za vaše će aktivnosti biti pozitivni putovanja i razmena sa inostranstvom, čak i samo putem interneta ili telefona.

Bik: Ovo bi mogao da bude stresan period zbog uticaja Venere, Marsa i Urana. Nastojte zadržati smirenost na poslu. Nemojte dopustiti da se u veze uvuče gnev.

Blizanci: Verovatne su teškoće u vezi povezane sa vašom potrebom za nezavisnošću. Ovo je vreme za promene – da se rešite onoga što vam više ne odgovara, čak i ako to bude šok za neke ljude.

Rak: Mogli biste osetiti želju za promenom posla, naročito ako vam na sadašnjem nešto smeta. Vreme je da odlučite šta želite od života. Dobro razmotrite situaciju pre donošenja odluke.

Lav: Samopouzdanje vam je visoko, toliko da se rješavate ljudi koji više ne ispunjavaju vaša očekivanja. Imate li decu, trebate ih podsetiti na pravila.

Photo: pixabay.com

Photo: pixabay.com

 

Devica: Sve se odvija prebrzo za vaš ukus. Imate osećaj da više ništa ne možete kontrolisati. Mogli biste burno reagovati ako neko blizak vama pokuša eskivirati svoje odgovornosti.

Vaga: Osećate potrebu za kretanjem, komunikacijom i kontaktom s drugima. Potrebno vam je više prostora, da se neko vreme odvojite od partnera kako biste išli gde god želite i videli prijatelje.

Škorpija: Mogli biste propustiti priliku, ali to ne znači da se trebate zaleteti u bilo što. Naročito pazite potpisujete li ugovor, sve pomno pročitajte pre potpisivanja. Ako vam se čini da ništa u vašem životu ne napreduje, nemojte paničiti, jednostavno nije pravo vreme.

Strelac: Pun Mesec u vašem znaku podstiče vas na introspekciju, da razmislite o svojim emocionalnim vezama. To će vam pomoći da stvari vidite mnogo jasnije, naročito ako neko pokušava iskoristiti vašu dobrotu. Naći ćete prave argumente da stvari vratite na njihovo mesto.

Jarac: Pun Mesec vas navodi na povlačenje, imate potrebu skloniti se od bučne gomile i preplavljujuće energije koju osećate oko sebe. Zbog toga ćete ostati kod kuće čak i ako dobijete pozive za izlazak.

Vodolija: Sve je pod kontrolom, vaša je energija umirujuća, a projekti dobro napreduju. S obzirom na sve to, mogli biste sanjati o odlasku na odmor.

Ribe: Sve se oko vas prebrzo vrti i ne znate gdje biste stali između svoje porodice i profesionalnih obveza. Pun vam Mesec savetuje da zapišete svoje prioritete i delujete u skladu sa tim.

 

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Astro