Pretraži

OD 1. MAJA POČINJE RETROGRADNI PLUTON: Sve što će vam doneti imaće i svoju svetlu i tamnu stranu

Astro
0
sreća, par, horoskop, astro, leto, more
Foto: FS-Stock / Alamy / Alamy / Profimedia

Čekaju nas promene i na ličnom i kolektivnom planu. Saznajte kako da iskoristite energiju Plutona.
Pluton je planeta smrti i ponovnog rođenja. Kada je retrogradan otvara nam prostor da radimo na sebi u dubljim slojevima bića.Od 1. maja pa do 10. oktobra 2023. godine nas očekuje upravo takvo, duboko putovanje u središte sebe.
Svoje retrogradno putovanje 1. maja Pluton započinje u znaku Vodolije gde će ostati do 11. juna kada će ući u znak Jarca.
Plutonov ulazak u znak Vodolije označava početak novog ciklusa. Neki ga čak definišu kao ulazak u doba Vodolije. Pluton u Vodoliji najavljuje i veliki tehnološki napredak, jasniji fokus na zajednici i humanosti kao i duhovni razvoj.

Sve što Pluton donosi ima svoju svetlu i tamnu stranu – staro umire, novo se rađa i dešavaju se transformacije. Ovaj planetoid simboliše uzdizanje iz pepela i sa sobom nosi energiju snažne i duboke transformacijie na kolektivnom nivou.
Retrogrdani Pluton nas i na ličnom nivou poziva da se osvrnemo unazad i procenimo kako se naš život transformisao posebno od 23. marta 2023. godine: kako smo se mi promenili i evoluirali? Da li smo i mi doživeli preporod ili smrt?

Foto: Maria Teijeiro Teijeiro / Mood B / Shutterstock Editorial / Profimedia

Foto: Maria Teijeiro Teijeiro / Mood B / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sa kompleksnim porukama koje nam Pluton šalje moramo da budemo strpljivi jer svoje retrogradno putovanje kroz znak Jarca nastavlja do novembra 2024. godine kada će definitivno ući u znak Vodolije i otkriti svoj puni potencijal.
Energija retrogradnog Plutona može da bude zastrašujuće snažna: dok je direktan poziva nas da se suočimo sa spoljašnjim izazovima, a kada je retrogradan usmerava nas da se zagledamo duboko u sebe. Energija Plutona ponekada zahteva da se staro u potpunosti raspadne, polomi i sagori kako bi se rodilo nešto novo. To znači raskid sa starim paradigmama i idejama što može boiti veoma uznemirujuće in a ličnom i kolektivnom nivou.
Biće ovo i period kada ćemo se suočiti i sa svojim mračnim delovima duše, sa svojom senkom i mislima i emocijama koje potiskujemo.

Period od 1. maja do 11. oktobra 2023. godine

U ovom period nas očekuju brojne lične transformacije iako ne bez svojih izazova i poteškoća. Treba da se pripremimo i na izlive mračnijih impulse i bazičnih emocija.
Moguće je i da će se mnogi od nas suočiti sa željom da poseduju moć ili snažnim osvetničkim emocijama – pažljivo treba da razmotrimo da li nas postupci motivisani ovim emocijama i potrebama vode ka nečemu ili ne.
Ukoliko imate rane iz prošlosti i osećanja koja ne možete da otpustite, narednih nekoliko meseci će biti odličan period da se pozabavite bolnom prošlošću. Energija Plutona vam može pomoći da osvetlite događaje iz prošlosti i tako ih se konačno oslobodite.

Takođe, izvrsno je vreme za brigu o zdravlju na svim nivoima. Promene načina ishrane, meditiranje, psihološko savetovanje, različiti tretmani – tokom ovog perioda njihovi efekti će biti pojačani i uspešniji.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Astro