Pretraži

MERKUR JE IZAŠAO IZ RETROGRADNE FAZE: Konačno smo spremni da se suočimo sa promenama, evo šta nas sada očekuje!

Astro
0
Photo: pixabay.com

U astrologiji, Merkur je planeta koja vlada poljem komunikacije, a kada je u retrogradnom kretanju, moć komuniciranja postaje oslabljena i teže nam je da pronađemo zajednički jezik, što se naročito negativno odražava na ljubavne veze, piše Lovesensa.

Početkom februara Merkur je ušao u senku Riba, a između 16. februara i 4. marta tranzitirao je kroz znak Vodolije. U tom periodu smo imali pomešana osećanja, nismo mogli jasno da uvidimo istinu i razumemo kako naša prošlost i dalje utiče na našu sadašnjost i budućnost.

Dok je Merkur bio u Ribama bili smo više "sluđeni" emocijama, ali kada je prešao u Vodoliju tada su emocije popustile, ali zbunjenost i nesnađenost je porasla. Osećali smo se zaglavljeno u prostoru između svojih želja i mogućnosti – distanca je bila drastična.

Ali, kada Merkur 10. marta krene direktno, tada imamo veće šanse da primenimo svoje stečeno iskustvo, jer iskustvo i znanje su najveća moć u svakom segmentu života.Retrogradni Merkur je veliki učitelj koji nas suočava sa istinom, a kada pređe u direktni hod, spremni smo toj istini da pogledamo u oči. Sada ćemo osvestiti koje stvari nas blokiraju, šta je to što negativno utiče na naš život i čini nas nesrećnim, koliko zapravo treba da se menjamo…

I dalje učimo, razvijamo se, ali sve promene koje su nam u prethodnom periodu izgledale zastrašujuće – sada imamo više hrabrosti da se sa njima suočimo i krenemo u aktivnu transformaciju.

Svaka odluka koju samostalno donesemo je važna. Svaki trenutak, razgovor, svaki izbor – sve je značajno. Univerzum je u ovom periodu uz nas i pokazuje kako da se razvijemo i napredujemo.

Možda smo doneli neke pogrešne odluke i poteze u prethodnom periodu, ali to je ljudski. Vreme je da prihvatite svaku grešku, da je osvestite i oprostite sebi. Ovo je period kada se vaša duša odmara od svih nevolja. Zato je oslobodite tereta prošlosti i krenite napred ka novoj verziji svog bića.

Photo: pixabay.com

Photo: pixabay.com

Ponekad se osećamo zaglavljeni na putu ostvarenja planova, prepreke se ređaju jedne za drugom i ne vidimo izlaz – ali važno je da ne odustanemo. Neki putevi su teži baš zato što su na konačnom cilju blagodeti veće. Poslušajte unutrašnji glas, zatražite pomoć Univerzuma i trudite se – svaka prepreka je nova lekcija. Niko od nas nije sposoban da predvidi svaku situaciju u životu, ali ako verujete u svoje sposobnosti, sve je moguće.

Direktni Merkur donosi novu energiju koja je satkana u jednom pravilu: Danas odlučite da je taj dan – dan kada ste spremni da menjate negativne navike i toksične stvari u svom životu.

Merkur ne prelazi naglo i odmah u direktni hod, već ga još nekoliko dana prati negativna senka. Tako da će period od 16. do 23. marta biti dobar za razmišljanje bez granica, planiranje i pravljenje strategija, dok će od 23. marta do 11. aprila Merkur biti slobodan od retrogradnog uticaja i tada se možete aktivirati i uraditi sve što ste zamislili.

Život je proces koji donosi velike uspone i padove, neočekivano, iznenada, ali važno je da uživate u svakom trenutku i budete svesni da posle mračnog tunela dolazi najlepša svetlost.

Srećan vam izlazak Merkura iz retrogradne faze!

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Astro