Pretraži

BLIZANCI, RAKOVI I ŠKORPIJE: Ovi horoskopski znakovi će najviše stradati od retrogradnog Plutona

Astro
0
Photo: pixabay.com

Za razliku od retrogradnog Merkura koji se uglavnom izražava u vidu komunikacijske i tehnološke nezgode, uobičajeno je da retrogradni Pluton prolazi nezapaženo.

Uprkos suptilnosti, Pluton i dalje utiče na naše živote, na vrlo specifične načine. Plutonova udaljenost od Zemlje je predstavnik oblasti života kojima vlada psihologija, moć, regeneracija i podsvest.

U osnovi, Pluton vlada tabu temama koje leže ispod površine i o kojima je teško govoriti.  Za razliku od retrogradnih natalnih planeta, Plutonu je potrebno više vremena da se manifestuje, ali ima dugoročnije efekte.

Pod Uticajem Plutona, pozvani smo da ispitamo teme kao što su naša psiha, naša podsvest, rad u senci i transformacija. Plutona ne zovemo Planeta uništenja uzalud —  ova planeta voli da se upliće u sve što je neautentično.

Njegovu mračnu stranu na sopstvenoj koži najjače će osetiti tri znaka zodijaka – Blizanac, Rak i Škorpija. Oni treba da se pripreme za ples sa đavolom. Njima je Pluton sav u mraku – donosi vam mračne misli, sumnje i destruktivne ideje.

Blizanci

Ako ste mislili da možete da se izvučete sa „ubistvom“ na a-dža-bu – to se neće desiti. Retrogradni Pluton na vas deluje na veoma jak način.

To znači da ćete se od kraja aprila, i tokom svih narednih šest meseci, osećati kao da će svaka tajna koju ste ikada čuvali biti razotkrivena, ostavljajući vas ranjivim i na kraju u strahu od još neželjenih pojava.

Iako lako možete da dobijete, isto tako lako možete da izgubite, što će doprineti vašim nesigurnim osećanjima. Kao Blizanci, želite da se stvari slegu – uvek težite da vam sve ide po planu, a taj prokleti Pluton gore na nebu jednostavno ne može da vam dozvoli da bude po vašem!

Ono što ćete najviše videti i doživeti tokom ove retrogradne sezone je podmukla činjenica da ne možete da se izvučete sa istim trikovima kao nekada.

Provaljeni ste, Blizanci. Želimo vam sve najbolje, ali naviknite se – bićete izloženi tome ko ste i u šta verujete, pa se nadamo da ćete nam pokazati najbolje izdanje sebe.

Rak

Kada ste osetljivi i saosećajni kao što jeste, dragi Rakovi, postajete meta za nasilnike koji se šunjanju u potrazi za osećajnima i saosećanjima.

I pogodite ko vam dolazi na večeru narednih šest meseci? Pluton, noseći svoj teret, ili kako ga astrolozi nazivaju – ‘retrogradnost’. Pluton je ovde i to znači da ćete biti testirani.

U slučaju da ste mislili da je vaša veza čvrsta kao stena, možete ponovo da razmislite, pošto je najčvršći kamen – Pluton – tu da prodrma stvari. Primetićete da će vas partner malo češće izazivati, a možda ćete početi da se osećate uznemireno i iznervirano ovim stalnim testiranjem vašeg strpljenja.

I taman kada pomislite da ste konačno postigli neki napredak, ta plutonska energija će se isprečiti sa zidom, vraćajući vas na mesto nesigurnosti i zbunjenosti.

Ovde se stvarno nešto dešava sa Plutonom i tajnama; to znači da ako krijete nešto od svog partnera – to neće ostati skriveno, a možete vrlo lako biti vi ti koji slučajno otkrivate ono što nikada nije trebalo da zna druga osoba.

Naviknite se, neka ova vrsta grube i tumbajuće akcije izgradi veću dozu bezosećajnosti na vašoj svesti. Izguraćete, ali pripremite se za nekoliko teških meseci.

Škorpija

Retrogradni Pluton deluje upravo kao i same Škorpije. Da, vi ste tajanstveni, seksi i pametni, ali ćete biti i varljivi, problematični i provokativni. Sledećih šest meseci podstaćiće vas da se loše ponašate; očekuje se da ćete slamati srca.

Bog podzemlja je savremeni vladar Škorpije, pa biste pomislili da će sve ove retrogradne stvari biti samo deo vašeg svakodnevnog iskustva. To je možda tačno, ali pokušajte da ponovo zamislite kako je to biti vi ali uz dodatnu obmanu, dodatnu manipulaciju, dodatne prevare… Uh…to je igra guranja i povlačenja, a vi ste ovde i zvezda i žrtva.

Ovo je sezona u kojoj se računaju sve akcije – ako ste nekome učinili nešto loše, to će vam se vratiti. Ako niste obraćali pažnju na nešto čemu očajnički treba vaša pažnja – primetite to, Škorpije, jer ovaj retrogradni ne čeka nikoga, pa ni vašeg kraljevskog sebe. Osveta je ono o čemu će biti reči, i od strane vas – vi ćete se svetiti, ali ćete je i sami doživeti na sopstvenoj koži.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Astro