Pretraži

„ĐOKOVIĆ JE NOVI GENIJE“: Teniser odlikovan ordenom „Nikole Tesle“

Showbiz
0
Photo: Instagram/djokernole

Navedenu fondaciju čine američki Srbi, Amerikanci i obožavaoci srpskog genija iz čitavog sveta.

U obrazloženju koje je potpisao Nikola Lončar, predsednik TNF iz Filadelfije, navodi se da je Nikola Tesla celom svetu doneo budućnost, a Novak Đoković je stvorio budućnost tenisa i modernog sporta.



– Novak Đoković je novi Nikola Tesla i novi srpski genije. Svojim delima uzdigao je svetsku javnost, a nas Srbe učinio ponosnim. Mi mu se ovim ordenom zahvaljujemo i dajemo punu podršku u njegovom sportskom, humanitarnim i patriotskom radu.

Kako se navodi, povod za dodelu Ordena Nikole Tesle najboljem sportisti sveta su neprijatna događanja u Australiji, koja su za posledicu imala ponižavanje i rušenje ugleda samog Đokovića, ali i njegovog srpskog naroda.

– Novak Đoković je uz rame Nikole Tesle. Novak je najpopularniji moderni Srbin u svetu, ima na internetu 17,3 miliona pojavljivanja, nosilac je dva velika priznanja kao najbolji teniser na planeti zemlji i kao najbolji svetski sportista u 2021. godini. U vreme ovih događanja u Australiji dobio je milion novih poruka iz čitavog sveta. Američki Srbi predlažu da se Đokoviću podigne spomenik u NJujorku, pored monumetna Nikole Tesle, koji je Novak svojevremeno posetio – rekao je Lončar.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz