Pretraži

Stigla prva kazna za ubistvo Haline Hačins, a evo ko snosi krivicu

Showbiz
0
Screenshot: Youtube/Good Morning America

Naime, biro za zdravlje i bezbednost na radnom mestu Novog Meksika danas je izrekao maksimalnu moguću finansijsku kaznu od 137.000 dolara kompaniji za proizvodnju filmova zbog propusta u bezbednosti vatrenog oružja na snimalju filma "Rust".



Kako se navodi, firma "Rust Movie Productions" mora da plati 136.793 dolara zbog propusta koji krše standardne protokole, uključujući svedočenje da su menadžeri proizvodnje preduzeli ograničene ili nikakve mere da otklone dva problema na snimanju pre smrtonosnog opaljivanja revolvera.

Biro je dodao da su utvrdili niz nepravilnosti i rekao da stručnjacima za oružje nije bilo dozvoljeno da donose odluke o obuci za bezbednost.

– Utvrdili smo niz očiglednih opasnosti za zaposlene u vezi sa upotrebom vatrenog oružja i propustom rukovodstva (snimanja) da reaguje na te očigledne opasnosti – rekao je za AP Bob Dženovej, šef Biroa za bezbednost na radu.

Novi izveštaj o zaštiti na radu potvrđuje da je revolver velikog kalibra Boldvinu uručio pomoćnik direktora Dejvid Hols, bez konsultacija sa specijalistima za oružje tokom ili posle punjenja oružja.

Biro je primetio da producenti filma nisu osigurali da se bojeva municija ne donosi na mesto snimanja, što je kršenje bezbednosnih propisa. Sastanci o bezbednosti su održavani, ali ne svakog dana kada je korišćeno oružje, iako je to potrebno.

Istrage o mogućim krivičnim optužbama još su u toku.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz