Pretraži

„DOSTA SAM NAUČIO IZ KRITIKA“: Wajz otkrio da li je nakon sukoba izgladio odnos sa Reljom

News
0
Photo: IDJ

Pre dve nedelje, publika je imala prilike da na sceni IDJShow-a vidi Lukin nastup, koji je izveo svoju autorsku pesmu i bio veoma energičan, te je publiku digao na noge.



Međutim IDJCouch Relja Popović nije uspeo da dokuči temu njegove rep pesme i zbog toga je talentovani mladi izvođač dobio par negativnih kritika, a ubrzo je nastao i pravi konflikt između njih.

Ipak, stvari su se slegle, a Wajz nam je otkrio i na koji način sada posmatra na Reljine reči.

Da li si zadovoljan prethodnim nastupom s obzirom na to da si dobio oštre kritike Relje Popovića?

  • Ja sam prezadovoljan, a kada su u pitanju kritike time sam još više zadovoljan, jer pre toga nisam dobio nikakvu reakciju, što mi je malo falilo. "Napucavanje" sa Reljom mi je leglo odlično i zapravo sam dosta naučio iz toga.

Jesu li ti njegove reči teško pale i kakav je sada vaš odnos?

  • Ne, baš suprotno. To uopšte nije ni bila svađa, već razgovor dva čoveka koji strastveno vole hip-hop i razmenjuju mišljenja. Izgledalo je malo življe, ali u pitanju je običan razgovor, jedino što smo obojica malo direktniji. 

Da li se slažeš sa konstatacijom da tvoja pesma, koju si pevao na prethodnom nastupu, nema temu?

Photo: IDJ

Photo: IDJ

– Smatram da je Relja u pravu, ali i da nije. Mislim da svako ima neki svoj fazon, ali on je tu sa razlogom i ja poštujem njegovo mišljenje. Kritike ću svakako prihvatiti. Ipak, Relja možda nije u pravu sa neke rep strane, ali jeste sa komercijalne. Pesme prolaze kada imaju temu, kada se zna o čemu je pesma. Složili smo se na koji način terba da pristupim pesmama.

Kako si zadovoljan svojim mentorom?

  • Ranije sam rekao kako bih najviše voleo da budem kod Relje, da mi je drugi pik Darko, a da nemam pojma zašto bi me Teodora odabrala. Ipak, kako je išlo takmičenje, bukvalno sam priželjkivao da budem kod nje. Pronašli smo se, kul je, potpuno je lagana i pristupačna. Veoma je iskrena, što je i najbitnija stvar na muzičkoj sceni.

S obzirom na to da je Teodora rekla da se ne razume najbolje u rep scenu, na koji način sarađujete?

  • To znači da ću i dalje ja najviše morati da radim na muzičkom delu, kao što sam i do sada. Ipak, ona je tu da mi pomogne da muziku i nastup usmerim u nekom komercijalnom smeru i pokaže kako da se sve to prikaže na lep način.

Da li ti imponuje što si sada jedini reper u IDJShow-u?

  • Pa… Uzvratio bih Krtini i ne bih komentarisao ništa iz nekog poštovanja. On nije želeo ništa da govori o mom konfliktu sa Reljom, tako da neću ni ja sada.

Zbog čega ne voliš poređenja?

  • Volim kada je u pitanju poređenje ko je bolji, makar ispalo da nisam ja taj. Ovo je sve takmičenje, mislim generalno na muziku. Kad kažemo za neku pesmu da je dobra, to je zbog toga jer je poredimo sa nekom koja nije. Ali zato ne volim da mi neko kaže da ličim ili podsećam na nekog izvođača, svi se mi trudimo da budimo jedinstveni i unikatni. Problem je što mi sada još uvek nismo izgrađeni, pa se često dešavaju ta poređenja, kako od strane publike, tako i od žirija.

Ko ti je najveća konkurencija na takmičenju?

  • Ne znam. Teško je to reći. Bukvalno svi. Svi smo super drugari, ali na kraju dana smo i konkurencija. Zato što sam drugačiji od svih i sada i jedini reper, svi mu mi rivali. Ljudi iz moje grupe su mi najveća konkurencija. adimo sa istim ljudima, videće se ko je šta postigao, a imali smo iste resurse i istu šansu.

Kako se pripremaš za nastupe?

  • Ja prvenstveno gledam svoj nastup kao jednu vrlinu. Mislim da mogu svakog da pokrenem pesmom, makar ona bila i loša, zavoleće je. Što se tiče same pripreme, najviše vežbam vokalno izvođenje, u smislu da odredim gde ću da uzmem vazduh, kada ću pevati u bržem ritmu, kada sporije…Kada je u pitanju koreografija, ja osmislim šta želim da uradim, odnosno kakvu emociju želim da prenesem. Ali ne razmišljam o tome detaljno, već pustim da me pesma ponese.

Poznato je da si veliki fan serije "South Park". Ko ti je omiljeni lik i sa kime bi se poistovetio?

  • Inače retko gedam filmove i serije, uglavnom pratim samo animirane, kao što je "South Park", "Family Guy", "Rick and Morty", … Iz "South Parka" mi je omiljeni lik Cartmen, zašto je loš čovek ali istovremeno genijalan. Poistovetio bih se sa Stenovoim ocem, vidim sebe kao ćaleta koji ima nula odgovornosti…To su mi loši životni idoli.

Ima li simpatija na IDJShow-u? 

-Ima, kako da ne. Neću da otkrivam imena, ali to su možda malo i isforsirane stvari, u smislu da publika kroz intervjue povezuje određene kandidate.

Pogledajte novu epizodu IDJShow-a u nedelju u 20 sati na IDJTV kanalu i saznajte kako je izgledao prvi susret Wajza i Relje Popovića nakon sukoba, kao i na koji način su usaglasili mišljenja i napravili dogovor oko Lukinog daljeg učešća u takmičenju.

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz News